IZVUKLI 30 MILIJUNA KUNA? Velika akcija u Zagrebu rezultirala šokantnim otkrićima, među osumnijčenima velika imena

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL, Ilustracija

Zajedničkom akcijom policije i USKOK-a uhićeno je više osoba koje se sumnjiče za malverzacije za stečajevima. Prema neslužbenim informacijama, među uhićenima je i Mihael Kovačić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu.

Neslužbeno se doznaje da je među osumnjičenima i nekoliko stečajnih upravitelja. Sumnjiče se da su s računa stečajnih dužnika skidali novac koji su zatim trošili u privatne svrhe. Kako bi prikrili tragove, koristili su fiktivne fakture, a prema neslužbenim informacijama šteta iznosi 30 milijuna kuna, prenosi Večernji list.

Oglasila se i policija koja kaže da je kriminalističko istraživanje u tijeku. USKOK je zatražio skidanje imuniteta nad Kovačićem, što je Državno sudbeno vijeće odobrilo.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje da su u stečajnim postupcima počinili više kaznenih djela. U tijeku su uhićenja te provođenja dokaznih radnji na području više policijskih uprava u kojima sudjeluje 40 policijskih službenika. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku dok će Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeti kaznenu prijavu, a kada ćemo izvijestiti o više detalja”, stoji u priopćenju.


Komentari