Grad Zagreb preuzeo od HZMO vlasništvo nad pet staračkih domova: Očekuje se povećanje kapaciteta, ali i ulaganje

Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar potpisali su danas Ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretninama u Zagrebu s Hrvatskog mirovinskog osiguranja na Grad Zagreb, bez naknade.

“Zadovoljstvo mi je što smo potpisali ovaj Ugovor o prijenosu prava vlasništva bez naknade na pet objekata domova za starije, koji čine 40 % ukupnih smještajnih kapaciteta u Zagrebu. Vrijednost ovih nekretnina je veća od pola milijarde kuna”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Foto: Zagreb.hr

Ravnatelj Ivan Serdar naglasio je kako je cilj potpisivanja Ugovora omogućiti osnivačima, koji su i do sada vodili brigu i održavali predmetne domove, ulaganje vlastitih sredstava i apliciranje na EU fondove, a sve sa svrhom povećanja kapaciteta za korisnike domova.

Spomenutim Ugovorom prenosi se vlasništvo na nekretninama pet domova za starije: Peščenica, Centar, Sveti Josip, Medveščak i Sveta Ana. Stjecanjem uvjeta, prenijet će se prava na nekretninama za još dva doma, Maksimir i Trnje.


Komentari