(FOTO) Rebro ostalo bez 403 kreveta, a pred njim ogromni redovi: ‘Liste čekanja dulje za čak 65 dana!’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Od danas rade poliklinike, dnevne bolnice i sve što prije nije radilo. Imamo problem sa smještajem bolesnika jer smo u potresu ostali bez 403 bolesnička kreveta. Sve radi u mjeri u kojoj je to moguće. Prihvaćamo bolesnike koji su bili na listama čekanja za operativne zahvate i slično”, rekao je Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb za N1.

Tvrdi kako su se revidirale liste čekanja i da su se potom pacijenti pojedinačno zvali od kojih su neki preglede odlučiti obaviti u privatnom sektoru. Prema njihovom izračunu, liste čekanja sada su 65 dana veće.

“Zato ćemo raditi i popodne i vikendom, po naputku Stožera i Ministarstva zdravstva kako bismo postupno smanjili tu listu”, naglasio je Ćorušić.

Smanjeni kapaciteti pokušat će se sanirati osposobljavanjem objekata, a rad u timovima zasad će se zadržati u reduciranom obliku. U po pitanju medicinskog osoblja, oni koji rade s najrizičnijim skupinama prolazit će serološka testiranja.

“”Najavili smo to, serologiju ćemo raditi za zdravstveno osoblje koje radi s rizičnim skupinama bolesnika, da vidimo koliko je zdravstvenog osoblja prokuženo Covidom i koliko ih nije znalo da su preboljeli. Krećemo već danas s tim testovima”, dodao je.

 


Komentari