(FOTO) Apsurdna betonizacija na Jarunu: Gradi se privremeno bejzbol igralište prije izgradnje ‘stalnog’ na Bundeku?

Tomislav Stojak

Nakon što je započela izgradnja American International School of Zagreb na lokaciji u Središću, za bejzbol terene koji su se do tada nalazili na ovom prostoru više nije bilo mjesta.

“Nećete izaći s igrališta za bejzbol, niti će ondje početi radovi dok se ne preseli igralište za bejzbol na Bundek”, kazao je gradonačelnik bejzbolašima 28. lipnja prošle godine gostujući u emisiji na Radio Sljeme.

Kako se kasnije ispostavilo, i ovo obećanje spada u galeriju neispunjenih obećanja Milana Bandića. Radovi na američkoj školi započeli su i prije završetka bejzbol sezone, a u tijeku je izgradnja bejzbol igrališta na Jarunu. Navodno, privremenog dok se ne omoguće svi potrebni uvjeti na Bundeku.

No, ako je suditi prema radovima koji se ondje odvijaju, teško da je riječ o tek privremenom igralištu.  Primijetio je to gradski zastupnik Tomislav Stojak koji je u srijedu popodne obišao Jarun.

“Ne dvojim oko potrebe da baseball ima svoje igralište u Zagrebu, pogotovo kada su ostali bez dosadašnjeg u Središću zbog gradnje škole. Također, ne dvojim uopće o tome da Jarunu trebaju dodatni sportski i rekreacijski sadržaji, kojih nema dovoljno, a nedovoljno se ulaže u postojeće. Ali, dvojim oko „privremenog“ karaktera igrališta koje se gradi na Jarunu, jer prema onome što se vidi na licu mjesta, to ne izgleda kao privremeno”, kazao je Stojak za Zagreb.info.

Bejzbolaši su dobili obećanje da će novo igralište biti u neposrednoj blizini dosadašnjeg, na Bundeku, ističe Stojak.

“Dvojim i oko sredstava koja će se izdvojiti za „privremeno igralište“, ali novci koji će se utrošiti u izgradnju nisu privremeni, oni će se potrošiti za stalno. A tko će onda pronaći nova, dodatna sredstva za izgradnju „trajnog“ igrališta za baseball na Bundeku, kako je planirano? Dakle, dvojim oko toga da se radi o još jednom neplanskom poslu, nečemu što ima prizvuk stihije i nikakvog planiranja unaprijed. Volio bih da javnost dobije jasne i nedvosmislene odgovore na sve dvojbe”, zaključuje na koncu HNS – ov gradski zastupnik.

Kako bismo dobili sve informacije o radovima na “privremenom” i “stalnom” bejzbol igralištu upit smo poslali i Gradu, a njihov odgovor ćemo objaviti po primitku.

 

Komentari

Komentari