FETIŠ BISTRO Zagrebačka Martićeva ulica ima novi biser! Bivša bankarica posao u uredu zamijenila ugostiteljstvom

U zagrebačkoj Martićevoj ulici k’o gljive nakon kiše rađaju se simpatični kafići, restorani i trgovine, koji vraćaju šarm ulici u središtvu grada i daju mu energiju kakva metropoli pripada. U nizu novih mjesta našao se i Fetish bistro.

Iza ovog simpatičnog mjesta stoji Sanja Obradović, ekonomistica, donedavno bankarica,  koja je nakon 15 godina bankarske karijere odlučila ostvariti svoju veliku želju. ‘San mi je bio otvoriti ugodno mjesto za druženja i slasne zalogaje, mjesto koje podsjeća na ona koja sam sama posjećivala tijekom čestih putovanja’, ispričala je Sanja za Zagreb.info.

Kod samog odabira imena, vodilja joj je bila da svatko od nas ima neki svoj mali ‘fetiš’, bilo da se radi o hrani, piću ili nečemu što nije tema za široke mase, a za što vas u Fetišu neće pitati niti osuđivati.

Dodaje da kada se ukazala prilika za realizaciju ove ideje znala je da je i sama lokacija danas popularne Martićeve pun pogodak obzirom da ju za ovaj kvart vežu lijepe uspomene, budući da je tamo odrasla i provela glavninu svoga života.

‘Fetiš je mali bistro koji u svojoj ponudi ima ponešto za svakoga s naglaskom na ponudu bez glutena obzirom na to da je u današnje vrijeme postao veliki zdravstveni problem za razne generacije, bilo da se radi o intoleranciji, alergijama ili celijakiji. Ideja koncepta bez glutena razvila se nakon što sam i sama iskusila zdravstvene probleme uzrokovane intolerancijom na gluten i uvjerila se da Zagrebu nedostaje mjesta s takvom specifičnom ponudom’, priča Sanja i otkriva koliko je njezin život drugačiji bez glutena.

‘Iz mojeg osobnog iskustva, nakon što sam prepoznala zdravstveni problem u prehrani koji mi je uzrokovao alergijske reakcije na koži i općenito loše zdravstveno stanje, relativno brzo nakon što sam iz prehrane izbacila gluten, počela sam se osjećati puno bolje, odmornije te su nestale tegobe koje su me mučile’, tvrdi.

Osim u bezglutenskim delicijama, slanim zalogajima poput focaccia sendviča, briochea s avokadom i lososom, domaće sirnice te ukusnih vege ili mesnih quicheva, Fetiš nudi i probrane napitke. ‘U Fetišu možete uživati u šalici poznate Lively Roasters specialty kave i čaja, svježe pripremljenih prirodnih sokova koje sami radimo, ali i popiti čašu pomno odabranih etiketa hrvatskih vina ili craft piva. Cjelokupna ponuda zamišljena je da bude sve samo nestandardna pa se tako u ponudi nalaze i raznih kokteli, od klasika do signature koktela za koje pripremamo domaće sirupe’, kaže Sanja.

‘Za ljubitelje slatkoga imamo široku ponudu slastica, od banana breada, browniea, raznih tartova do ponude sirovih kolača. Glavnina naših slastica, osim što su bez glutena, ne sadrže rafinirane šećere, a sirovi kolači su ujedno i veganski’, dodaje.

Fetiš je mjesto koje želi privući ne samo osobe koje nisu na ‘ti’ s glutenom, već sve one koji vole uživati u ugodnom ambijentu, finoj hrani i šarolikoj ponudi pića. Idealno je mjesto za ranojutarnji sastanak ili brunch s prijateljima, a ujedno i mjesto večernjeg opuštanja, izlazaka ili organiziranih proslava.

 

Komentari