BRAVO, ZAGREBE! Zagreb pomaže Gradu heroja, provjerite što je dogovoreno

picmonkey

Na sastanku zagrebačkog i vukovarskog izaslanstva donesena je odluka kako će Grad Zagreb sudjelovati u obnovi vukovarskog vodotornja.

Grad Zagreb uključit će se u obnovu vukovarskog vodotornja, rečeno je u srijedu nakon sastanka zagrebačkog gradonačelnika s izaslanstvom Grada Vukovara, predvođenim gradonačelnikom Ivanom Penavom u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

“Došli smo tražiti potporu od Zagreba, hrvatske metropole, grada koji je u vrijeme Domovinskog rata toliko toga dao Vukovaru te zagrebačkog gradonačelnika upoznati s projektom “Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“, zamoliti ga i ponuditi da se uključi u tu akciju, što je on kao dokazani prijatelj Vukovara i prihvatio”, rekao je nakon sastanka vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

“Poruka takvog pristupa je da na tragu Domovinskog rata i obrane Vukovara 1991. koju su uz Vukovarce činili i dragovoljci iz cijele države i dijaspore – pričamo priču o hrvatskom zajedništvu u prošlosti. Smatramo da svi važni koraci za državu moraju biti doneseni na tragu tog zajedništva i osjećamo da Vukovar tu treba biti predvodnik, a vukovarski Vodotoranj je najbolje mjesto za tu simboliku”, poručio je Penava.

ZAGREB.HR
ZAGREB.HR

Vijećnica u vukovarskome Gradskom vijeću Mirjana Semenić-Rutko smatra da je u Hrvatskoj sada trenutno potrebno vratiti zajedništvo, posebno u Vukovaru.

“Želimo da se Vukovar shvati kao grad u kojem se ponovno može dobro živjeti i gdje ponovno svi zajedno možemo ponovno raditi i djelovati”, kazala je. Kao najveće probleme u tom gradu navela je veliku stopu nezaposlenosti i veliki broj mladih ljudi koji se iseljavaju iz grada. “Želimo vratiti te mlade ljude, njihova radna mjesta i omogućiti im da njihova djeca imaju vrtiće, škole te da oni sa svojim radom mogu zaraditi dovoljno novca i podignuti i odgojiti svoju djecu”, istaknula je Semenić-Rutko.

Uz obnovu vukovarskog vodotornja, na sastanku je tema bila i suradnja Vukovara i Zagreba te potpisivanju Povelje o prijateljstvu između gradova.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će povelja biti potpisana 8. travnja u Vukovaru. “Potpis povelje točka je na i svih naših zajedničkih intencija – mali obol i hvala za sve što je Vukovar dao za Hrvatsku”, naglasio je Bandić.


Komentari