Bošnjački portal tvrdi: Tomašević ukida obilježavanje genocida u Srebrenici; Bošnjaci u Zagrebu šokirani!

Foto: PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, krenuo je u rezanje troškova. Kako bošnjački portal Novi glas tvrdi, jedan od prijedloga je da se onemogući održavanje projekata sjećanja na žrtve Genocida u Srebrenici.

Za iduću godinu Tomašević predlaže pet milijuna kuna za rad svih nacionalnih manjina. Prije je taj budžet bio između 11 do 13 milijuna kuna. Tu se radi o sredstvima održavanja prostorija, plaćama zaposlenih osoba, ali i programima koje manjine održavaju.

Ako prijedlog prođe na Skupštini, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba više neće organizirati “Ultramaraton Vukovar-Srebrenica”, koji je ove godine doživio svoje deseto izdanje, tu je i Konvoj “Da se nikad ne zaboravi”, gdje građani Grada Zagreba dobivaju mogućnost posjetiti Memorijalni centar u Potočarima, a tu je i obilježavanje “Dana bosanskohercegovačke kulture”.

Portal tvrdi i da u novom financijskom planu Grad Zagreb ne želi financirati niti kupovinu uredskog materijala, pa niti održavanje računala.

Predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Armin Hodžić za isti je portal potvrdio da je to službeni prijedlog gradonačelnika.

“Istina je, to je službeni prijedlog Grada, i malo je reći da smo šokirani. Ne želim ništa prejudicirati, jer smo započeli razgovore na ovu temu. Međutim, ako ovakav prijedlog prođe, to će biti vraćanje Grada Zagreba 20 godina unazad u radu s nacionalnim manjinama, ali nemojte misliti da će netko time spriječiti Bošnjake da obilježavaju spomen na žrtve Genocida u Srebrenici, način financiranja ćemo pronaći sami”, rekao je Hodžić.


Komentari