Bandić o Nogalovoj smjeni: ‘Nogalo je legalno smijenjen i legalno će biti izabran novi ravnatelj’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas kako je bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo legalno smijenjen te da će idući tjedan biti legalno biti izabran novi ravnatelj, a o smjeni članice Upravnog vijeća, koja je u glasovanju o kandidatima na sjednici bila suzdržana, nema informacija.

“Ne znam za tu informaciju, samo znam da je gospodin Nogalo legalno smijenjen i da će idući tjedan legalno biti izabran novi ravnatelj ili ravnateljica. Sve ostalo je špekulacija”, odgovorio je Bandić novinarima na obilježavanju 13. Dana mimoza.

U Upravnom vijeću bolnice su oni, kaže Bandić, koji mogu taj teret nositi, a oni koji ga ne mogu nositi nisu u UV-u jer to je ipak odgovornost, hrabrost, transparentnost, korektnost i poštenje.

Na sjednici UV-a Srebrnjak održanoj u petak smijenjena je članica UV-a Gabrijela Subašić koja je prethodno pri glasovanju o novom ravnatelju bila suzdržana jer nije htjela dati glas gradonačelnikovu kandidatu Draganu Koroliji Mariniću. Na njezino mjesto bit će imenovana nova osoba.

Bandić je osudio napad na novinarku u Andreu Topić, koju su u četvrtak, u mjestu Ivanbegovini kod Imotskog, napala četvorica muškaraca dok je bila na novinarskom zadatku istražujući rodnu kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.

“Osuđujem bilo kakav napad i agresiju, a posebno na predstavnike sedme sile. Vi ste bili i ostajete korektiv vlasti. Uvijek. Ja nekad možda iz emocija i svog karaktera poneku riječ kažem više pa vam se još jednom ispričavam, ali nastojim ne prijeći crtu”, rekao je Bandić novinarima.

Poruka svima koji se bave javnim poslom je da s medijima moraju biti oprezni, korektni, otvoreni i dostupni, kazao je zagrebački gradonačelnik, koji je i sam više puta verbalno napadao novinare, zbog čega je reagiralo i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudivši takvo Bandićevo ponašanje.


Komentari