Stranke neupotrebljive: Bandić zbog šteta od potresa ukinuo najamnine za šest stranaka, a među njima je i njegova

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Zgrada u Praškoj 2, gdje je sjedište Gradskog odbora SDP-a, neuporabljiva je, a kao alternativu zagrebački će pripadnici stranke vjerojatno koristiti prostorije na Iblerovu trgu.

“Ma ne treba to isticati, ljudima su stradali domovi. Stranka će se snaći”, komentirao je šef gradska organizacije SDP-a Gordan Maras za Večernji list.

Zasad, kaže, to ne rade jer ionako presice, kao i ostale sastanke, zbog koronavirusa održavaju na otvorenom ili putem interneta, a planiraju tako i u sljedećem razdoblju. Jer ne može SDP ni u 200 kvadrata gradskog prostora koji im je na korištenje dodijeljen u Hatzovoj 12.

“Točnu štetu za taj prostor ne znam, a dinamiku njezina rješavanja diktirat će Grad”, kaže Maras.

Njegova je stranka Gradskoj upravi i prijavila štetu te je tako oslobođena plaćanja najamnine do daljnjeg. Ukupnu površinu od 462 kvadrata, koja se mjesečno plaća oko 3200 kuna, prestali su na račun Grada uplaćivati 1. travnja, i to odlukom gradonačelnika Milana Bandića.

Nije gradski SDP jedini jer prvi je Bandić zbog štete od najma “oslobodio” i svoju Stranku rada i solidarnosti, koja inače svaki mjesec za gotovo 150 kvadrata u Praškoj 2 izdvaja oko 1050 kuna, kao i SDP-ove susjede iz Hatzove 12, Reformiste Radimira Čačića, koji na raspolaganju imaju 162 četvorna metra za otprilike 1100 kuna mjesečno.

Do daljnjeg nema računa ni za Hrvatsku demokršćansku stranku za prostor u Palmotićevoj 13, površine 265 kvadrata, kao ni za Neovisne za Hrvatsku Brune Esih za 189 četvornih metara u Jurišićevoj 5, a najam već mjesec dana ne mora platiti ni Nezavisna lista Zagreb za Petrinjsku 73.

Bivša stranka nekadašnje zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek upravo na toj adresi u najmu ima 120 kvadrata. Zaključkom o dodjeli gradskih prostora na korištenje četvorni metar za stranke u samom centru grada iznosi šest ili sedam kuna, ovisno o tome je li u pitanju nulta ili prva zona.

Zgrade u kojima se nalaze te stranke predstavljaju samo dio od 1128 gradskih objekata, koliko ih je na jučerašnji dan bilo na popisu oštećenih.


Komentari