Razriješili članove biračkog odbora! Izborno povjerenstvo reagiralo na slikanje s kandidatom za gradonačelnika Zagreba

Photo: Borna Filic/PIXSELL, Ilustracija

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba primilo je u 9.35 sati prijavu da su na biračkom mjestu 282, OŠ Kralja Tomislava, Nova cesta 92 fotografirani predsjednica i potpredsjednica te članica biračkog odbora s kandidatom za gradonačelnika Grada Zagreba, Tomislavom Tomaševićem.

Razriješeni dužnosti

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba odmah je reagiralo i razriješilo dužnosti predsjednicu, potpredsjednicu i članicu biračkog odbora na tom biračkom mjestu i imenovalo nove osobe na iste dužnosti.

Kršili izbornu šutnju


“Sukladno članku 35. stavku 3. Zakona o lokalnim izborima, izborna šutnja počinje protekom izborne promidžbe, a završava na dan održavanja izbora u devetnaest sati. Za vrijeme izborne šutnje zabranjuje se javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa
sudionika biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena izbornih rezultata kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.

Pozivamo medije i medijske nakladnike da uklone postojeće fotografije članova biračkog odbora i kandidata za gradonačelnika te da da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od objavljivanja fotografija, izjava, intervjua, navođenja izjava ili pisanih djela svih izbornih sudionika bez obzira radi li se o temi koja je izravno vezana uz izbornu promidžbu ili o bilo kojoj drugoj temi”, priopćili su iz Izbornog povjerenstva.

Komentari