OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN! Ženske snage izbora hladnokrvno ponizile Pavičić Vukičević: ‘Odgovori na pitanje, tko je odgovoran’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL, Tomislav Miletic/PIXSELL, Luka Stanzl/PIXSELL

“Žičara je sigurna”, ponosno je poručila obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević prije niti tjedan dana. No, njezina izjava razjarila je protukandidatkinje za šeficu metropole Vesnu Škare Ožbolt i Anku Mrak Taritaš koje su je u nedjelju dočekale “na nož”. Podsjećamo, “odvažna i svoja” izjavila je kako se “redovito voze testne vožnje, no nažalost žičara ne može biti još u komercijalnoj upotrebi.”

„Pozivam zamjenicu gradonačelnika da objavi zapisnik tehničkog pregleda u kojem je vidljivo da je dio Donje i Kutne postaje ispravno sagrađen, da nema nedostataka po tehničkom pregledu i da se može izdati uporabna dozvola“, rekla je Škare Ožbolt pa dodala:

„Također, zamjenica gradonačelnika treba odgovoriti na pitanje zašto parcelacije za Donju postaju nisu provedene i zašto nije formirana građevinska čestica? Kako se uopće mogu izdavati uporabne dozvole, a da čestica nije formirana?“.

Kazala je Škare Ožbolt kako je proteklo 26 mjeseci, a objekt još uvijek nije završen.

 „Jesu li naplaćeni penali Izvođaču? Ako nisu, zašto nisu? Je li zato što je za zakašnjenje odgovoran Grad ili netko drugi? Ovo mazanje očiju biračima pred izbore kako je sve sigurno opasna je stvar. Zamjenici gradonačelnika, kao i njenim suradnicima, nije stalo do sigurnosti i života građana kada tako olako daje izjave o sigurnosti žičare. Nisu im važni životi ni sigurnost građana, već samo ostati na vlasti i prikriti silne propuste i malverzacije koje je ovaj projekt donio. Zabrinuti smo što se olakotno daju izjave koje mogu ozbiljno ugroziti sigurnost i živote građana“, zaključila je nezavisna kandidatkinja i spomenula da je svjesna činjenice da USKOK istražuje cjelokupni projekt no to ide prilično sporo.

Iznervirala se i Anka Mrak Taritaš koja je podsjetila kako stanovnici Markuševca, Čučerja i Gračana 13 mjeseci nakon potresa još uvijek žive u kontejnerima.

“Bez ikakve dohvatljive perspektive kad je u pitanju obnova, Pavičić Vukičević smješka se s fotografija u žičari, koja je te iste građane koštala 754 milijuna kuna, a kako stvari stoje, to nije kraj troškovima”, rekla je danas Mrak-Taritaš u obilasku podsljemenske zone i naselja u Gornjoj Dubravi, koja su jako stradala u potresu.

“Građani s kojima sam razgovarala potpuno su obeshrabreni i žive u svakodnevnom strahu od potresa koji i dalje ne miruju, kao što smo vidjeli i osjetili i jučer, a mnogi s malom djecom žive u kontejnerima ili podstanarstvu, neki i u statistički nesigurnim kućama jer nemaju drugog izbora”, upozorila je i istaknula kako je “nevjerojatan nesrazmjer ogromnih iznosa koji su se dugi niz godina ulupavali u besmislene projekte upitne koristi i vrijednosti za građane i uvjeta u kojima još uvijek mnogi Zagrepčani žive, bez vode i kanalizacije, a nakon potresa i gotovo kao beskućnici”.

Podsjetila je na zadnji takav projekt, 35 milijuna kuna vrijedan “Spomenik Domovini”, koji se, kako ističe, “već raspada”. Dodala je da su sve obiteljske kuće u Zagrebu dosad već trebale biti obnovljene te kako “gradska i državna vlast nemaju apsolutno nikakav izgovor za to što dozvoljavaju da građani još uvijek nisu u svojim domovima i sigurni od potresa” te zaključila kako je “o sramoti da mnogi dijelovi Zagreba i dalje nemaju osnovnu infrastrukturu teško uopće pronaći pristojne riječi”.


Komentari