GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: ‘Ubrzavamo energetsku obnovu’ – do 2030. obnovit će 50 posto javnih zgrada!

Palača Prister (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Ovog tjedna predstavljen je Energetski atlas Grada Zagreba na kojem će se moći pratiti energetska obnova zgrada u vlasništvu Zagreba.

“Energetska obnova ključna je za uštede energije, a do sada su završeni radovi na 80-ak zgrada u vlasništvu Grada. Imamo vrlo ambiciozan cilj – uz pomoć EU fondova do 2030. energetski obnoviti barem 50% zgrada u vlasništvu Grada, prvenstveno vrtića, škola i bolnica”, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević na Facebooku.

Grad Zagreb ima čak 340 ustanova kojima je osnivač, napisao je gradonačelnik Tomašević.

1 euro = 7,53450 kuna

“Želimo biti lider u energetskoj obnovi zgrada javne namjene na razini Hrvatske, ali i potaknuti građane i poslovne subjekte da energetski obnove svoje zgrade – davanjem savjeta kroz Energetski info centar, koji neće biti samo u digitalnom obliku, već ćemo uskoro otvoriti i fizički info centar u kojem će svi moći dobiti savjete i za energetsku obnovu i za postavljanje sunčanih elektrana. Energetski obnovljene zgrade troše puno manje energije, što nije samo bitno zbog smanjenja troškova nego i za smanjenje emisija stakleničkih plinova i približavanje cilju dekarbonizacije”, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.


Komentari