BANDIĆEVA MANEKENKA ZAGREPČANKA GODINE? I Natalija Prica je u utrci za titulu i 50 tisuća kuna nagrade

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Potencijalnim imenima na popisu za Zagrepčanku godine našla se Bandićeva bliska suradnica, Natalija Prica. Zastupnica s kojom je gradonačelnik razgledavao bunde mogla bi dobiti nagradu i pripadajućih 50 tisuća kuna.

HDZ želi Zagrepčankom godine proglasiti Alemku Markotić, a listi potencijalnih kandidata pridružila se mlada Bandićeva suradnica. Javnosti je postala poznata kada je s gradonačelnikom razgledavala bunde na svoj rođendan.

“Gospođa Natalija Prica svojim je, naime, iznimnim zalaganjem i rezultatima rada kao maksimalno angažirana gradska zastupnica, kao jedna od najbližih suradnica gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića, kao vrhunski uspješna znanstvenica, pa i kao vrlo uspješna stranačka dužnosnica obilježila proteklu godinu u najpozitivnijem mogućem svjetlu i vratila nadu građankama i građanima Grada Zagreba – posebice pritom onima kojima je poruka nade, optimizma i vjere u sebe i u naše društvo danas najpotrebnija, djeci i mladeži – u bolje sutra našeg društva, našeg grada i cijele naše države”, stoji u prijedlogu za dodjelu nagrade, prenosi Index.

Sve je Indexu potvrdio član odbora Renato Petek.

“Iz medija saznajem da se već javno raspravlja o kandidatkinjama za nagradu Zagrepčanka godine iako o tome još nije raspravljao niti nadležni skupštinski Odbor. O toj, kao i nagradama Grada Zagreba, raspravlja se i prijedlog Gradskoj skupštini upućuje Odbor za javna priznanja, a tek smo neki dan dobili sve materijale koje trebamo proučiti do sjednice. Očito će, kao i do sada, i ove godine skupštinska većina, BM365 i HDZ usuglašavati, a potom i izglasati kome dodijeliti nagradu Zagrepčanka godine. Ove godine imamo pridošlih 12 kandidatura, uključujući i onu za kandidatkinju Alemku Markotić”, rekao je.

Petek, međutim, ističe da su se za Zagrepčanku godine često birale osobe po volji stranaka, a ne prema odgovarajućim kriterijima.

“Niti uz najveći trud ne pronalazim čime je to kolegica Prica vratila nadu Zagrepčanima i obilježila 2020. godinu, ali što se tiče ‘maksimalno angažirane’ zastupnice, moram reći da se kolegica, prema službenoj statistici Gradske skupštine, javila ukupno četiri (4) puta za raspravu na 29 sjednica u dvije i pol godine koliko je zastupnica u Skupštini. Ne pamtim prijedloge i druge doprinose zastupnice Price. Već godinama kao član Odbora za javna priznanja ističem da nam dolaze brojne kandidature koje uopće nisu u duhu same nagrade, a te same kandidatkinje ‘svojim su djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta’. Događalo se da su voljom većine, stranaka BM365 i HDZ-a, za Zagrepčanku godine bile izabrane osobe koje imaju vrlo malo ili nimalo veze s kriterijima nagrade“, zaključio je.

Komentari