Umjetnici HNK-a izravno će komunicirati sa svojom publikom tijekom pandemije

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) od sutra kreće s novim projektom kojim nastoje održati izravan kontakt sa svojom publikom.

Kazalište će naime svaka dva dana na svojim web stranicama te na Facebook stranici objavljivati prijedloge svojih umjetnika za što kvalitetnije i zanimljivije provođenje vremena kod kuće.

“Kako bi vam vrijeme u vašim domovima što brže prolazilo, i kako biste uživali u nekim djelima koja su vam nepoznata ili se podsjetili na ona koje ste zaboravili, umjetnici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu ponudit će vam listu svojih prijedloga”, kazali su.

Projekt će otvoriti intendantica Dubravka Vrgoč.

Vrgoč je završila dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao kazališna kritičarka pisala je za Vjesnik te surađivala u domaćim i međunarodnim kulturnim časopisima. Deset godina bila je ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), šest godina predsjednica Europske kazališne konvencije, a od 2014. je intendantica HNK-a Zagreb.

Nakon nje, djela, glazbu i filmove predlagat će i prvakinja Baleta Iva Vitić Gameiro, prvak Drame Dušan Bućan, prvakinja Opere Valentina Fijačko Kobić, ravnatelj Drame Ivica Buljan i glumica Iva Mihalić.

Cilj novog online projekta središnjeg nacionalnog kazališta je da vrijeme koje moramo provoditi izolirano, “provodimo zajedno, zanimljivo i uzbudljivo”, navode.


Komentari