Tijelo Mateja Periša sutra odlazi u Split: U Beogradu će se u crkvi svetog Antuna organizirati ispraćaj

Foto: Zagreb.info / Wikimedia Commons

Kako je jutros objavljeno, obdukcija je potvrdila najcrnje slutnje da tijelo je pronađeno kod Ade Huje nedaleko pančevskog mosta, uistinu ono Mateja Periša.

Tijelo će biti sutra ispraćeno iz Beograda iz crkve svetog Ante za Split gdje će Matej biti sahranjen. Tijelo će biti izloženo u crkvi od 15 sati, a u 17 sati ispraćaj će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Posjetimo, DNK analiza potvrdila da je da tijelo pronađeno jučer u Dunavu Matej Periš, a bit će napravljena i toksikološka analiza, no rezultati će biti poznati tek za nekoliko tjedana.

Srpska policija potvrdila je kako nije bilo znakova nasilja na tijelu.

“Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i poduzimali sve mjere i radnje kako bi ga pronašli i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti nestanka”, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije.

ZAGREBAČKI KRIMINALIST O PRONALASKU PERIŠA: ‘Policija sada treba nastaviti raditi!’ Treba odgovoriti i na jedno važno pitanje!

Komentar na tragičan epilog nestanka za Zagreb.info dao je umirovljen kriminalist i bivši šefa Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke Branko Lazarević.

“Utapanje ne mora značiti da Matej nije ubijen. To su stvari o kojima se može raspravljati, ali nemam namjeru pobijati tezu policije. Liječnička struka je rekla svoje. Po mom mišljenju, kod uznapredovalih truležnih promjena je teško decidirano išta tvrditi.  Policija bi se trebala vrtjeti oko prethodno spomenute trileme”, dodaje.

Smatra da bi policija trebala nastaviti s radom kako bi se istražile okolnosti smrti i kako bi se odgovorilo na jedno važno pitanje.

Komentari