BRUTALAN NAPAD NA POLICAJCA: Okružili ga i u auto mu ubacili Molotovljev koktel (VIDEO)

youtube.com

Prosvjedi u Parizu traju već dva mjeseca, a dosad je ozlijeđeno 350 policajca.

Društvenim mrežama kruži šokantna snimka s pariških prosvjeda. Na snimci, koja je najvjerojatnije snimana mobitelom, vidi se kako maskirana rulja okružuje policijski auto s policajcem unutra koji je zapeo u gužvi. Policajac se pokušava probiti kroz gužvu, a pobješnjela rulja okružuje njegov auto i počinje ga udarati nogama i metalnim šipkama. U sljedećem trenutku netko kroz razbijeno stražnje staklo ubacuje Molotovljev koktel. Napadnuti policajac nije imao drugog izbora nego izići iz gorućeg automobila. Agonija se za plavca tu nije završila, jedan od prosvjednika udario ga je nekakvim predmetom, a nakon toga se policajac napokon uspio udaljiti s mjesta događaja. Od automobila je ostao samo kostur, vatra ga je u potpunosti progutala, prenosi Index.hr

https://www.youtube.com/watch?v=Zim3OsNnaig

Tijekom jučerašnjeg napada privedene su četiri osobe, a optužene su za pokušaj ubojstva. Uhićeni imaju između 19 i 22 godine.
U posljednih nekoliko dana ulice Pariza pune su prosvjednika, a teren su izašli i brojni policajci kako bi smirili sve nasilnije prosvjede, čiji uzrok u reforme i izmjena u zakonu o radu. Ranije se nekoliko stotina policajaca sukobilo s prosvjednicima na Trgu republike u Parizu. Prosvjednici su uzvikivali parole protiv policajca, a ovi su ih otjerali uz pomoć suzavaca. Zapaljeno je nekoliko automobila. Ravnatelj policije Jean-Marc Falcone kometirao je ove nemile događaje: “Mržnja prema policajcima dolazi iz malog postotka stanovništva. Ali tih deset posto je veoma agresivno”.


Komentari