Pripuz je vilu na Pantovčaku upisao kao malu kućicu! ‘Nisam spreman iznositi detalje o privatnoj imovini’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Preko puta predsjedničkih dvora na Pantovčaku, nalazi se vila poduzetnika Petra Pripuza. No, u zemljišnim knjigama i katastru ta je vila kuća od 74 četvorna metra.

Dvorište joj je veliko 2125 četvornih metara. Te ucrtane kućice već odavno nema i ustupila je svoje mjesto rezidenciji vlasnika najveće hrvatske grupacije za obradu otpada. Nema više ni druge kuće koja je bila u sklopu parcele, ali u katastru i zemljišnim knjigama još postoji i ta druga fantomska kuća u vlasništvu Republike Hrvatske, piše 24sata.

Nekadašnji vlasnik obje parcele i oba objekta koji sad tvore Pripuzovo imanje je bila tvrtka Poljoprerada koja je otišla u stečaj.

Iz povijesnih izvadaka vidi se i kako je Mira Pripuz stekla zemljište na kojem će niknuti vila na temelju nagodbe na Općinskom sudu prije 17 godina. U zemljišne je knjige upisana tek sedam godina kasnije.

Poljoprerada u stečaju, ali i Republika Hrvatska pokušavali su osporiti upis vlasništva Pripuzove supruge Mire. Ali nisu uspjeli na sudu i na kraju su te zabilježbe brisane. Posljednja u studenom ove godine.

Tlocrtna površina nove vile, koja se može izmjeriti Google alatima, je oko 385 četvornih metara. A kako vila ima i kat, to znači da je stambena površina vile oko 770 četvornih metara.

Petar Pripuz je 24sata odgovorio da ima sve dozvole, ali ne i zašto nisu upisali imovinu u zemljišne knjige.

“Sve naše nekretnine imaju potrebne dozvole za uporabu sukladno primjenjivim zakonima Republike Hrvatske. Dakle, legalne su i za izgradnju istih plaćena su sva davanja”, odgovorio je.

Protiv njega se vode dva sudska procesa

Naveo je i da su prošli i porezni nadzor te da je utvrđena legalnost svih primanja kojim su stekli vlasništvo svoje imovine.

“Postoje institucije u Hrvatskoj koje su nadležne za stjecanje i otuđivanje imovine. Pa je tako sva imovina moje supruge i mene sažeta u Zapisnik o poreznom nadzoru od 9. 5. 2016. godine, a porezni nadzor je obuhvatio naše primitke i izdatke unatrag 10 godina, u kojem je evidentirana i imovina koju Vi u vašem mailu spominjete. U istom Zapisniku o nadzoru za nadzirani period evidentirano je da su legalni primici puno veći nego izdaci, što samo potvrđuje da je sva naša imovina legalno stečena. Kao što nikad do sada nismo u javnost iznosili podatke i detalje o privatnoj imovini, pa tako ni sada nisam spreman iznositi bilo kakve detalje o istom, i to prvenstveno radi sigurnosti svoje obitelji te zaštite naših osobnih podataka”, odgovorio je Pripuz.

Pripuz je vlasnik C.I.O.S. grupe, koja u svom sastavu ima niz tvrtki za oporabu otpada. Prošli mjesec se povukao iz uprave. Kako je rekao sada je u mirovini. Protiv njega se vode dva pravosudna procesa. Prije više od šest godina uhićen je sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom uprave Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem. Tereti ih se da je Pripuzova tvrtka pogodovanjem i bez natječaja dobila posao zbrinjavanja dijela otpada u Zagrebu.

U drugom postupku Uskok tereti Pripuza i 11 njegovih suradnika za malverzacije s otpadom unutar grupe.


Komentari