POD JEDNIM UVJETOM Ćiro se vraća nogometu: Postat ću važan savjetnik u jednom velikom klubu, želio bih umrijeti na klupi

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Trener svih trenera, a i počasni izbornik nogometne reperezentacije, Miroslav Ćiro Blažević danas slavi 87. rođendan. Iako mu se pod službenim datumom rođenja vodi sutrašnji 10. veljače, rođen je zapravo dan ranije. Kako je on to u svom stilu objasnio za Večernji, jedan je dan puta između Travnika, gdje je rođen, do Dolca gdje je ‘upisan u knjige’.

Posebice je to neustrašiv rođendan jer se Ćiro posljednjih mjeseci, po drugi put, bori s karcinomom prostate koji se proširio na kosti.

No, veliki borac kakav on je, s neutaživom glađi za životom, Ćiro je najavio kako se vraća nogometu, ako mu dopusti liječnik. U razgovoru za Večernji, Ćiro je rekao da mu još ostaje za realizirati povratak nogometu.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

“Samo ću vam reći da sam i u ovim godinama tražen, traže me. Ja sam davno rekao da bih želio umrijeti na klupi. Sad, ako se malo oporavim, postat ću važan savjetnik u jednom velikom klubu.”

Povratak u Dinamo

Na pitanje vraća li se u Dinamo, Ćiro odgovara “ma kakav Dinamo”, ali potvrđuje da se vraća nogometu čim mu liječnik da “zeleno svjetlo”.

O vječnom Dinamovom rivalu Hajduku i stanju u klubu kaže da je “to je velik poguranac onima koji su najvažniji, igračima na terenu. Siguran sam da će se umiješati u borbu za prvo mjesto”.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX/ Ilustracija

Rođendanske želje

Trenutačno je Ćiro na kemoterapijama, te najavljuje da, čim završi trenutačni ciklus, ide na pregled da “vidimo jesu li uspjeli spriječiti dušmana da “hoda” po vitalnim organima. Ili sam gotov.

”Nažalost, ta je terapija toliko jaka da ima puno nuspojava i to me uništava. Mentalno sam na nuli, ali se jako trudim da to ne bude tako, jer mene još čeka nešto što moram realizirati”, kaže Ćiro.


Komentari