Od Zagreba radi Manhattan, od Hrvatske New York, a ako ne uspije – sve daje Kolindi

Ivan Klindić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već neko vrijeme spominje rujansko iznenađenje koje priprema.

Današnje izdanje Nacionala objavilo je kako, uz potvrdu visokog političkog izvora bliskog Bandiću, sa sigurnošću znaju da će Bandić dati ostavku na mjestu gradonačelnika i kandidirati se za predsjednika.

Nacional tvrdi kako bi ga na mjestu gradonačelnika zamijenila njegova dugogodišnja zamjenica Jelena Pavičić Vukičević. Dok bi ona formalno vodila grad, Bandić bi još uvijek imao velik utjecaj. U slučaju neuspjeha, Bandić ima plan – podržati Kolindu Grabar Kitarović i pripremati se za parlamentarne izbore.

Međutim, ni Nacionalnu ni Bandiću me može se uvijek do kraja vjerovati. Kao izvor Nacional navodi ljude bliske Milanu Bandiću, ma to ne znači ništa. Ono što je naučila javnost, a još bolje znaju svi Bandićevi ljudi jest to da on svoje političke odluke krije sve do zadnjeg trenutka kao zmija noge i tako neprestano iznenađuje i dramaturški drži javnost u napetosti.

Kada se kandidirao za predsjednika 2009. godine, svog je suradnika o tome obavijestio u 22 sata navečer te kandidaturu službeno objavio iduće jutro u 8 sati. Iako je tada, 2009. godine, zbog kandidature za predsjednika morao napustiti SDP, sada svoju poziciju ne bi trebao napuštati. Za vrijeme trajanja kampanje za predsjedničke izbore, Bandić ne mora dati ostavku na mjestu gradonačelnika, nego jednostavno uzeti godišnji odmor i ako ne osvoji mandat – na poziciju zagrebačkog gradonačelnika može se vratiti bez ikakvih posljedica.


Komentari