Medicinski fakultet oprostio se od omiljene profesorice, često citirane, vrlo uspješne znanstvenice

FOTO: Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu oprostio se od prof. dr. sc. prim. Gorane Aralice, koja je jučer u krugu obitelji i prijatelja ispraćena s groblja na Miroševcu.

Opisuju je kao omiljenu nastavnicu i vrlo uspješnu znanstvenicu. Profesorica Aralica bila je i predstojnica Kliničkog zavoda za patologiju KB Dubrava.

“S velikom tugom primili smo vijest da nas je 3. prosinca, nakon duge borbe s teškom bolešću prerano napustila naša draga prof. dr. sc. prim. Gorana Aralica, dr. med”, objavili su sa zagrebačkog Medicinskog fakulteta.

U trenutku smrti, profesorica Aralica imala je 48 godina. Bila je Predstojnica Kliničkog zavoda za patologiju Kliničke bolnice Dubrava, a na Fakultetu je radila u sklopu Zavoda i Katedre za patologiju. Obitelj i prijatelji danas su se od nje oprostili s groblja na Miroševcu.

“Trajno ćemo ju u posebnom sjećanju zadržati kao  odličnu kolegicu i suradnicu, omiljenu nastavnicu i vrlo uspješnu znanstvenicu. Kolektiv Zavoda i Katedre za patologiju njenim odlaskom pretrpio je nenadoknadiv gubitak”, kazali su s Fakulteta.

O znanstvenoj izvrsnosti prof. dr. sc. Aralice govori i činjenica da je, prema Google Scholaru, citirana 1.477 puta, s h-indeksom 23.


Komentari