Matejevoj poznanici kojoj je uputio zadnji poziv nije oduzeta putovnica! Saznalo se i otkuda glas na snimci ‘Sad ustani’

Foto: Screenshot

Prijateljica Mateja Periša iz Podstrane kod Splita zadobila je pažnju medija, ali i društvenih mreža nakon što se saznalo da ju je Matej zvao neposredno prije nestanka jer je tada bila u Beogradu. Ona se i dalje nalazi u Srbiji, a u javnosti se pojavila informacija da joj je oduzeta putovnica. Ipak, ispostavilo se da ta priča nije točna, a Telegrafu ju je potvrdio srpski MUP.

Pokušaj kontakta

Matej je u noći nestanka pokušao na Instagramu kontaktirati sestru svog prijatelja, ali mu se ona nije javila. Beogradska policija obavila je razgovor s njom, no tijek razgovora nije poznat. S njom je razgovarao i Nenad Periš prije desetak dana ispred policije u Beogradu.

“Koliko znam oni nisu komunicirali. On joj je pisao na Instagramu, ali mu ona nije odgovorila. Vjerujem u rad beogradske i hrvatske policije” rekao je Periš.

U međuvremenu, policija je nastavila ispitivati Matejeve prijatelje u Splitu. Ustanovljeno je da je društvo iz Splita naručilo po bocu viskija od dva različita konobara u “Gotiku”, pa su zbog toga bila i dva računa, a navodno sada Matejevi prijatelji tvrde da su oni nazdravljali bocom viskija koju je platio Matej u vrijeme kada je on već bio nestao.

Zvuk sa snimke

Snimka koju je policija od početka imala na uvid, ponovno je objavljena, no ovaj puta uz glas koji se čuje u pozadini  koji kaže “Sad ustani”. No, ispostavilo se da ni to nije točno. Potvrdio je to za Index.hr menadžer restorana Savanova Ljubomir Ilić.

“Naše nadzorne kamere koje su postavljene izvan lokala nemaju zvuk, odnosno ne snimaju zvuk”, kratko je odgovorio Ilić je li na snimci njihovih nadzornih kamera zabilježen zvuk.

Dakle, zvučni zapis koji se čuje nije dio originalne snimke. Na samoj snimci, koja se sad širi društvenim mrežama, može se vidjeti odraz. Riječ je o odrazu koji nastaje kad se mobitelom snima monitor. Također, jako je puno trzaja. Moguće da je upravo o tome riječ u ovom slučaju: da je netko mobitelom snimao monitor na kojem je snimka, a da zvuk dolazi negdje iz okolice osobe koja je mobitelom snimala monitor. Dakle, ne radi se o zvuku sa integralne snimke, već o zvuku koji je nastao kasnijim snimanjem originalne snimke.

 

 

Komentari