VIDEO Autom oborio biciklista na Zelenom valu, a on se ustao iste sekunde i napravio ovo!

Foto: Screenshot

Zeleni val jedno je od najprometnijih mjesta u Zagrebu, a samo trenutak neopreznosti dovoljan je da dođe do nesreće. Jedan od takvih događaja objavljen je na popularnoj Facebook stranici “Prometne zgode i nezgode”.

Na snimci se vidi biciklist koji vozi po biciklističkoj stazi na dijelu kolnika. U trenutku dolaska do raskrižja biciklista obara automobil koji skreće lijevo. Na sreću, do ozbiljnih ozljeda nije došlo te se biciklistica odmah ustala nakon sudara. Također se vidi kako biciklist zatvara spremnik za gorivo na autu.

Vrlo brzo su se nanizali komentari i razne teorije.

“U Njemačkoj biciklisti jedva čekaju ovakve stvari. Leže na cesti po jedan sat valjaju se, prave grimase. Dolazi hitna i policija i još plus na kraju sve to veoma dobro naplate. A naš biciklista odmah se diže i još plus zatvori mu poklopac od rezervoara i svatko sebi”, stoji u jednom komentaru.

“Biciklist je u prednosti, ali to ne znači da ne treba paziti”, još je jedan od komentara, a mnogi su se složili da je biciklistica trebala više paziti, kao i da je vozač auta trebao stati.

U komentarima se oglasio i jedan od stanara tog područja Zagreba.

“Živim blok dalje i cesto skrećem na istom mjestu. Ovo je jedno od najkretenskih raskrižja koje postoje. Vraćaš se umoran sa posla po Zelenom valu, gužva, dekoncentriran poslije posla, hoćeš što prije doći doma.

Paziš na kratak semafor, na aute ispred, na pješake koji ne j**u nikog i radije će poginuti nego stati na sekundu da prođe auto i onda još trebaš računati na biciklistu koji vozi punom brzinom u mrtvom kutu i koji ima prednost dok ti normalno skrećeš na zeleno. Biciklist je zakonski u pravu ali također mora imati osjećaja za druge u prometu a i j**eš to što si u pravu kad te napravi invalidom za sekundu”, poručio je.


Komentari