Grad je konačno smislio što će sa kompleksom bivše tvornice Sljeme u Sesvetama: Nakon skladišta šute, evo što postaje…

Foto: Borko Samec (Sesvete Danas)

Napuštenom kompleksu tvornice mesnih prerađevina PIK Sljeme koja je nekoć bila smještena u Sesvetama na idućoj sjednici Gradske skupštine mogla bi se pronaći nova namjena.

Naime, gradonačelnik će skupštinarima na izglasavanje dati zaključak o korištenju prostora od preko 400, 200 i 800 metara kvadratnih, a koji bi se trebali koristiti za smještaj stvari i namještaja iz stanova i poslovnih prostora dok za to postoji potreba.

Foto: Borko Samec (Sesvete Danas)

“Zbog potrebe ispražnjenja gradskih skloništa u kojima su se nalazile stvari pohranjene iz stanova i poslovnih prostora, kao i potrebe zbrinjavanja stvari ranijih korisnika ostavljenih u gradskim stanovima i poslovnim prostorima, Gradskom uredu za upravljanje imovinom i stanovanje potreban je prostor u koji će se stvari izmjestiti, a poslovni prostori na adresi Senjska 1, površine 417,15 m2, 202,00 m2 i 86,00 m2, odgovaraju navedenim potrebama”, navodi se u obrazloženju Zaključka gradonačelnika Tomaševića.

Foto: Facebook Zakaj volim Zagreb

Kako se navodi u Obrazloženju zaključka tako će bivši kompleks PIK Sljemena u Sesvetama postati skladište za stvari koje su bivši stanari i zakupci ostavili u gradskim stanovima, ali i za sve one ‘zaboravljene’ predmete koji su se nalazili u gradskim skloništima.

Inače, kako smo već i pisali, u prostoru nekadašnjeg kompleksa Sljeme u Sesvetama odlaže se šuta, gumeni otpornici te rasvjetni stupovi. Problemi Sljemena počeli su 2014. godine kada se Zagreb upisao na nekretninu PIK Sljemena na kojoj su bile farme, a na tom mjestu sada su izgrađeni brojni trgovački centri kao i Ikea u Rugvici. 2017. sve nekretnine Sljemena prepisane su na Zagrebački holding kao i sama zgrada tvrtke. Navodno, imovina Sljemena vrijedna je preko 200 milijuna kuna.


Komentari