ZET-ovci se posvađali zbog napada na kolegicu: ‘Pusti djecu neka se voze’

(Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Nakon što je zagrebačka policija priopćila da je uhvatila maloljetnice koje su vozačicu ZET-ovog autobusa srušile na pod i cipelarile, pri čemu je jedna od njih odmah morala biti puštena budući da se radi o djetetu koje nije kazneno odgovorno, na društvenim mrežama nanizale su se brojne reakcije građana na događaj.

Pa krajnje je vrijeme da djeca osim što imaju prava imaju i obaveze prema društvu. Došli smo do toga da maloljetnici napadaju nedužne ljude na ulici, u školi…Niti imaju odgovornosti, niti empatije a ona stvarno zlostavljanja djeca radi kojih su i doneseni zakoni o dobrobiti djece i dalje pate za razliku od ovih drugih. Pa gdje su tu roditelji?”, napisala je građanka.

Uhvaćene maloljetnice koje su cipelarile vozačicu ZET-a: Policija jednu odmah morala pustiti

Ako je počinitelj maloljetan odgovaraju roditelji. Jesu oni privedeni ili ih se ne smije ni upoznati sa djetetovim činom?”, upitao je komentator.

Roditeljima 10.000 eura kazne i djeci odrada kazne u pučke kuhinje i ostale humanitarne organizacije”, predložio je Zagrepčanin.

Svakako bih naplatila kaznu i odštetu za nanesene boli i ugrožavanje života vozačice roditeljima. I to tako visoku da bi se dugo prisjećali svojeg odgoja”, napisala je komentatorica.

Kazneno neodgovorno dijete. Dok se ova formulacija u zakonu ne promijeni, jadna nam majka svima koji smo zabrinuti zbog toga kakvoj mladosti ostavljamo ovaj svijet u naslijeđe”, poručila je građanka.

Treba ih po kratkom postupku smjestiti u popravni dom (ako to još postoji u ovom modernom društvu punom prava za nepopravljive)“, “Jako su lijepo odgojene, za svaku pohvalu. Roditelji jeste li ponosni? Sramotno i tužno”, “Treba mijenjati zakone zbog ovakve djece”, nizali su se komentari.

Javio se bivši ZET-ovac

Neki, iako rijetki, građani stali su u obranu maloljetnica.

“Da se neke pita odmah bi ih streljali, ali kad vlast pljačka onda ništa”, poručio je komentator.

Javio se i jedan bivši vozač ZET-ovih autobusa.

“Pusti djecu neka se voze. Gdje ti je u ugovoru o radu da si zaposlena kao vozačica i kondukterka. Nigdje. Kao bivši vozač ZET-ovog busa nikada nisam nikome tražio kartu. Otvarao sva vrata, a vi koji hoćete stimulaciju par kuna na prodaji karata neka vas mlate. Namlatili su i muških vozača. Neće ti sud pomoći jer radiš kao vozač autobusa”, napisao je i izazvao salvu reakcija.

Vozačica ZET-a koju su napali maloljetnici opisala incident: ‘Nabijali su me kao vreću’

“Kao bivši vozač ZET-vog busa niste u pravu. U kolektivnom ugovoru između ZET-a i vozača motornog vozila lijepo piše ‘kontrola i naplata karata’. Ne znam kad ste otišli iz ZET-a, ali u mom ugovoru to lijepo piše. Zato ne pišite nešto o čemu nemate pojma”, odgovorio mu je kolega.

U njihovu raspravu umiješala se i sugrađanka.

“Nasilje apsolutno nikad ne bi trebalo biti opravdano. Po meni vi koji podržavate takve stvari ste isti kao ti nasilnici. Meni ne bi bili ‘omiljeni’ vozač”, poručila je.


Komentari