Vozačica ZET-a koju su napali maloljetnici opisala incident: ‘Nabijali su me kao vreću’

Zagrepčani iznijeli stav o stranima radnicima kao vozačima (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Vozačica ZET-ovog autobusa, koju su prema tvrdnjama Sindikata autobusnog, tramvajskog prometa Hrvatska-Zagreb dvije maloljetnice srušile na pod i cipelarile, opisala je za medije kako je do incidenta došlo.

Riječ je o gospođi Nadi, koja u ZET-u radi već sedam godina. Nada je ispričala da je skupina maloljetnih osoba tijekom vožnje neprestano stvarala probleme te da su ulazili i izlazili iz autobusa, nakon čega su je dvije osobe iz te grupe napale.

Novi sramotan događaj u zagrebačkom autobusu: ‘Spali smo na to da smo postali zadnji šljam’

“Nahrupe na mene jer sam otvorila vozački prostor da kažem putnicima da bus ne ide dalje. Nahrupe na mene, ruše me, cipelare. Ja sam mislila da idu u moj vozački prostor sjesti, strah me je bilo što je njihova namjera. Tu je bilo naguravanja, cipelarenja, rukama, nogama, ja sam ostala paf jer su to maloljetnice od kojih ne očekujete da će vas naguravati i nabijati kao vreću.”

Policija je brzo reagirala i privela napadačice, a istraga je još u tijeku. Iz sindikata su u međuvremenu poručili da očekuju sankcije.

Sindikat traži sankcije

“Policija odradi svoj posao, ali onda dolazimo do državnog odvjetništva i rak-rane cijeloga društva – to je pravosuđe. Ti postupci traju po nekoliko godina i onda šaljemo krivu poruku jer se to razvodni. Ovakvi slučajevi trebali bi se mnogo prije riješiti i sankcionirati jer ovo je stvarno nedopustivo”, govori Dražen Jović, šef sindikata Zagrebačkog holdinga – ZET Zagreb.

Ovo je prvi zabilježeni napad na osoblje ZET-a ove godine, a u 2023. prijavljeno ih je čak 11.

“Mi vozači i mi smo ljudi. Puknut će nekome film, nemojte nas dovoditi u tu situaciju. Napravit ćemo nešto nekontrolirano jer i mi imamo svoje obitelji”, poručila je Nada.

Nakon prosvjeda u prosincu dogovoreno je da će se uvesti nadzor u sva vozila kao i da će se osnovati krizni tim. No sastanak s ravnateljstvom policije još se uvijek čeka kako bi se ovakvi prijestupi počeli sankcionirati kao kazneno, a ne prekršajno djelo.


Komentari