Zagrepčane zgrozila nekultura sugrađana: ‘Smrdljive čarape ostavio u kabini, uzeo nove’

Građani u Zagrebu (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Nedavna rasprava na društvenoj mreži o kupcima u trgovinama odjeće koji se ponašaju bezobrazno, neodgovorno i neuredno, izazvala je mnoštvo reakcija i komentara, kako trgovaca, tako i kupaca. Sve je potaknulo iskustvo žene koja je podijelila svoje mišljenje o tome kako su žene koje kupuju u jednoj poznatoj trgovini odjeće osobito neuredne.

“Žene ulaze s 10 komada u kabinu, isprobaju sve, ne kupe ništa i onda tu isprobanu odjeću ne vrate na ispravnu stranu i samo ju bace preko vješalica, a neke samo ostave zgužvanu robu u kabini. Onda ima žena koje isprobavaju bijele košulje s full makeupom pa se na košulji fino vidi koju nijansu pudera je koristila”, napisano je na početku objave.

Što o svemu misle Zagrepčani i kakvo je njihovo iskustvo isprobavanja odjeće u garderobama poznatih trgovina, provjerili smo u anketi – Nakon isprobavanja, odjeću vratite djelatnici trgovine ili ju samo ostavite u kabini? 

U kabinama zna biti svega.

Objavljuje Zagreb.infoSubota, 20. travnja 2024.

‘To je kućni odgoj’

Dio građana istaknuo je da nakon isprobavanja odjeće istu uvijek uredno vrate prodavačima ili na za to predviđeno mjesto. “Vratim i uredno složim”, “Složim i vratim na mjesto gdje sam i uzela. Mislim da imaju dovoljno posla i bez mene. Nekako mi je to poštovanje prema djelatnicima, a i kućni odgoj”, navodili su.


Da odjeću nakon isprobavanja vraćaju, ističu i drugi. “Ako mi paše uzmem, ako mi ne paše složim i vratim na mjesto ili odložim ako ima za to predviđeno mjesto”, “Normalno da vratim. Ako ima gdje da se odloži isprobana odjeća, odložim tamo, a inače vratim gdje sam našla”, “Vratim na vješalicu i predam djelatnici”, komentirali su neki.

“Vratim njima skupa s vješalicama jer mi je to normalno. Danas sam probavala cipele tri para pa sam nosila na kasu, jedva mi je stalo u ruke, ali je i jadna žena ostala u šoku kada sam donijela vratiti i rekla koje mi pašu”, “Nikad ne ostavim u kabini”, “Ja je čak vratim na mjesto gdje sam je i uzela”, “Pa normalno je vratiti zar ne? Kultura, bonton i tako to”, slažu se Zagrepčani.

@zagrebinfo Znate li vi neku fejk osobu? ❌ #zagrebinfo #fake #person #people #fejk #fyp #fy #viraltiktok #viral #anketa #voxpopuli ♬ original sound – zagreb.info

Loša iskustva

Osim što navode da uvijek vrate isprobanu odjeću, neki su podijelili i vlastita neugodna iskustva iz kabina. “Vratim na mjesto gdje sam uzela (uredno složeno) ili djelatnici. Jednom sam u kabini našla stare smrdljive muške čarape, netko je “kupio” nove, a stare ostavio”, komentirala je jedna Zagrepčanka.

Također, neki ističu da robu isključivo vrate na svoje mjesto. “Niti jedno od toga. Sama vratim robu na mjesto gdje sam ju i uzela”, “Uvijek stavim na vješalicu i odložim za to predviđeno mijesto”, “Vraćam od kuda sam ju uzela”, navodili su.

“Doslovno stoji štender za odlaganje isprobane odjeće, vratiš na vješalicu i objesiš. Ovi što ostavljaju po kabinama su nekulturni”, “Uredno vratim, pa treba malo poštovanja prema djelatnicima, zašto bi netko za mnom slagao”, mišljenja su neki.

Djelatnica ispričala iskustvo iz trgovine: ‘Jednom su me stavili u garderobe, Bože spasi’

‘Nije moj posao’

Među komentarima je bilo i onih koji smatraju da vraćanje isprobane odjeće djelatnicima trgovine nije njihov posao. “Ostavim u kabini. Nije moj posao da slažem robu”, komentirao je jedan Zagrepčanin na što se se nadovezali drugi. “Dobro da niste rekli da uzmete bez plaćanja, jer da nije vaš posao da i platite”, istaknuli su.

Podsjetimo, na objavu koja je potaknula raspravu o ponašanju kupaca u kabinama trgovina nadovezali su se brojni građani koji su navodili svoja iskustva. “Svidio mi se neki bijeli top, baš je bio predivan iskreno. Apsolutno svaka veličina je bila prekrivena puderom. Apsolutno svaka. Svaka izložena. Zar ljudi i dalje nose puder u 2024.?”, napisala je jedna građanka.

“Jednom sam vidjela predobru bež antilop suknju i na njoj trag pudera i ruža. Šta, navlačila suknju preko glave?”, podijelila je svoje neobično iskustvo jedna građanka na što je druga žena ubrzo odgovorila – “Popust na kasi zbog ‘oštećenog materijala’, zaključila je. Uzimajući u obzir sva iskustva, u kabinama trgovina odjećom može se očekivati svašta.


Komentari