U Zagrebu pržilo kao usred ljeta: Dvije dame se na poseban način obranile od sunca i privukle poglede

Osvježenje od vrućine i jakog sunca na travnjaku Zrinjevca (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Iako nam je kalendarski tek stiglo proljeće, prema temperaturama ovog vikenda čini se kao kao da je sredina ljeta. Zagreb se danas, naime, pržio na 30 stupnjeva. Mnogi su stoga dan iskoristili u prirodi.

Zagrebačka jezera Jarun i Bundek bila su krcata posjetiteljima. Neki su uživali u prekrasnom danom i ispijali kavicu na suncu, a neki su dan iskoristili za vožnju biciklom, rolanje, ili su pak uživali u šetnji.

Zagrepčani na Jarunu (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

No, onima koji se se pak zatekli u središtu grada nije bilo lako izdržati nesnosne visoke temperature na vrućem asfaltu. Mnogi su ispijali kavu u hladovini zagrebačkih kafića, neki su se pak odmorili na travi na Zrinjevcu, dok su dvije dame šetajući centrom glavu ‘spašavale’ kišobranima.

Prolaznici se štite kišobranima od jakog sunca na Trgu bana Jelacica (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

No, početkom tjedna stiže nam promjena vremena. U ponedjeljak će i dalje biti toplo, a u utorak pad temperature.

Visoke temperature izmamile su brojne građane na aktivnosti uz jezero (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

“U utorak sa sjevera naoblačenje, do kraja dana s kišom, pa i u obliku pljuskova. U noći na srijedu i u srijedu većinom oblačno s kišom, a u Lici i Gorskom kotaru ponegdje sa susnježicom i snijegom. Osjetno će osvježiti. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar koji će u utorak okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Na Jarunu otvoren novi elipsasti rotor: Pogledajte snimke iz zraka



Komentari