Roditelji zagrebačkih osnovnoškolaca upozoravaju: ‘To dijete nije krivo, nešto će se dogoditi’

Učenici, ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Na problematično ponašanje jednog učenika u zagrebačkoj osnovnoj školi požalili su nam se roditelji koji tvrde da su s tim problemom upoznati godinama, ali se ništa konkretno ne poduzima. Objašnjavaju da dječak ima problema još od vrtića, ali je, bez obzira na to, upisan u osnovnu školu po redovnom programu.

“To traje od prvog razreda, sada idu u drugi razred i još uvijek traje drama. Dijete je dobilo dijagnozu da ima poremećaj, ali to traje i dalje. Nitko od nas roditelja neće kriviti dijete, jasno. Imamo dječaka u razredu koji nema tatu, a taj drugi dječak ga uporno pita gdje mu je tata i zašto ga nema”, objašnjava jedan od roditelja.

Dodaju i da je dječak nedavno dobio asistenta u nastavi, ali da to nije poboljšalo situaciju. Također, roditelji su prijetili i da će zbog problema prestati slati djecu na nastavu, ali da to nije naišlo na veliki odjek kod ravnateljstva škole.

Djeca u osnovnoj školi, ilustracija (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

‘Nije bilo normalne nastave’

“Nakon prvog razreda svi su se pobunili. Nije tu bilo normalne nastave, on se digne usred sata, ne može se normalno održati. On je čak i učiteljicu zlostavljao. Vrijeđa sve, tko mu je taj dan na piku, tako se ponaša. Od prvog razreda su se svi žalili, svaki drugi dan je neki drugi roditelj bio u školi”, navodi roditelj jednog učenika.

Također, roditelji dodaju i da su u drugom razredu krenule prijave zbog dječaka te da je škola, navodno, upite za pomoć poslala svim nadležnim institucijama. “Problem se kao riješava, ali meni to ne izgleda baš tako, nema konkretnih pomaka”, žale se roditelji.

Vezano uz pitanje o tome planiraju li poduzeti daljnje korake vezano uz situaciju, roditelji navode da nisu sigurni. “Kada je došla asistentica bilo je kao nekakvo zatišje, on je dobar, ali zapravo nije. Dijete se vjerojatno u početku prepalo, a sada je nastavilo po starom”, objašnjavaju.


Zagrepčanka Iva pokucala na vrata liječnici pa ostala u šoku: ‘Smrznula sam se od rečenice koju mi je rekla’

‘Dijete nije krivo’

“Roditelji su opet poludjeli, prije možda dva, tri tjedna, kada je opet vrijeđao tog dječaka koji nema tatu. Svjesni smo da dijete nije krivo, ali nešto se mora poduzeti. Bojim se da će se nešto dogoditi, toga me strah, nije mi to baš normalno”, komentirali su roditelji.

Nadalje, zaključuju da većina roditelja za sve krivi školu te navode da za svu djecu postoje odgovarajuće ustanove. “Ne znam, ali bojimo se da bi tu mogao ispasti veliki problem, to tako ide, tako prolazi već dvije školske godine, svi su nezadovoljni”, navode roditelji.

Oko ovog problema poslali smo upit i školi u kojoj se sve događa, a njihov odgovor ćemo objaviti čim ga primimo.


Komentari