Novi ružan slučaj u zagrebačkoj školi: ‘Dječak ima samo osam godina’

Djevojčica, ilustracija (Foto: Luka Gerlanc / CROPIX)

U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi postoji problem s učenikom koji stvara neugodnosti drugoj djeci, osobito jednom dječaku koji je ostao bez oca te je zbog toga postao metom uvreda. Kako su nam javili roditelji, problem postoji još od vrtića, a nadležni su upoznati sa situacijom, iako ne poduzimaju ništa konkretno.

S obzirom na problem o kojem smo izvijestili, javili su nam se i drugi roditelji čija djeca idu u isti razred. “U prvom razredu nismo imali tolikih problema, krenulo je u drugom razredu. Oni su išli u kazalište i na putu do kazališta je to dijete iz čista mira pogodilo drugo šakom u glavu, u čelo ga je pogodio i počeo mu vrijeđati mrtvog oca”, navodi jedan roditelj.

Roditelji dodaju da je dodatno potresno to što se radi o dječaku koji ima samo osam godina. Tvrde i da su se nakon incidenata obratili ravnateljici i pedagogici koje su ih pokušavale umiriti, govoreći im da taj dječak ima problema.

Dijete u školi, ilustracija (Foto: Pixabay)

‘Ne zanima me’

“Ja ne želim da moje dijete bude zlostavljano, niti ijedno dijete treba biti vršnjački zlostavljano. Što ja znam što se mom djetetu može dogoditi, ne daj bože da si nešto napravi za koju godinu zbog tih uvreda, zbog tih zlostavljanja”, navodi dio roditelja.

Objašnjavaju i da su im u ravnateljstvu škole rekli da su pisane prijave za to dijete kako bi se problem eventualno riješio. Roditelji navode da je situacija bila relativno uredu do nedavno, kada je dječak opet vrijeđao drugog dječaka koji je ostao bez oca i govorio mu da je baš dobro što mu je tata umro.

“Kako da ja svom djetetu objasnim da takvo ponašanje nije uredu kada tom dječaku to prolazi. To dijete ako bilo što dobro napravi u razredu, nagrađuje ga se s bombonima, dok druga djeca to gledaju. Gledaju kako on ne mora učiti, ovo, ono… I onda se očekuje da se drugi ponašaju primjereno, ja stvarno ne znam kako”, objašnjavaju roditelji.


Roditelji zagrebačkih osnovnoškolaca upozoravaju: ‘To dijete nije krivo, nešto će se dogoditi’

‘Nema što on ne radi’

Nadalje, roditelji dodaju da je normalno da se sva djeca ponekad posvađaju ili potuku, ali im je ovakvo ponašanje stvarno neprihvatljivo. “Roditelji tog djeteta čvrsto stoje iza toga da je škola zakazala i oni svoje dijete ne žele micati, niti iz razreda niti iz škole”, objašnjavaju.

“Znači, to je dijete koje tuče učiteljicu, pljuje učiteljicu, podmeće joj nogu, krade novac, nema što to dijete ne radi. Gušio je i drugu djecu, nije to ono da će lupiti i pobjeći, on uhvati drugo dijete za vrat i guši ga. Vi se nemate kome obratiti, djeca su sad počela i jedni druge braniti”, navode roditelji.

“Uvijek nastradaju ta djeca koja brane, a onaj u kojem je problem ništa. To dijete je dobilo asistenticu, ali on tuče i asistenticu. Nitko ništa tom djetetu očito ne može. Znači, mi ćemo cijelo vrijeme trpjeti to dijete i nasilje u razredu, djeca jednostavno ne mogu biti koncentrirana”, zaključuju roditelji koji traže pomoć.

Oko ovog problema poslali smo upit i školi u kojoj se sve događa, a njihov odgovor ćemo objaviti čim ga primimo.


Komentari