DALI ZELENO SVJETLO: Gradska skupština glasovima podržala projekt ‘mini Manhattana’

Gradska skupština Grada Zagreba (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Projekt kolokvijalno nazvan “mini Manhattan” u Gradskoj su skupštini podržali glasovima. Na ulazu u Zagreb, uz Jadranski most na Kajzerici, tako bi trebao niknuti stambeno-poslovni objekt na 35 tisuća četvornih metara.

‘NEK PRESTANU SMIŠLJATI BEDASTOĆE’ Mnogi protiv kompleksa na Jarunu: ‘Grad se raspada, a oni španaju Manhattan’

Urbanistički plan za uređenje tog zemljišta izglasan je još prije 14 godina. Današnji gradonačelnik Zagreba tad je bio predsjednik Zelene akcije.

“Ja bih glasao protiv. Ali s obzirom na to da su izdane lokacijske dozvole od strane grada, a nakon toga je Gradska skupština prodala zemljište privatnom investitoru, nažalost, nema nikakvih zapreka da investitor realizira taj projekt” rekao je Tomislav Tomašević.

Članovi oporbe u skupštini svojim su glasovima podržali projekt, no neki od njih smatraju kako Tomašević nije morao prihvatiti postojeće ugovore.

“Mogao se odlučiti u tom smjeru i onda vršiti pritisak na investitora da dođe do promjena u planiranju tog područja. No on je odlučio prihvatiti, uz manje modifikacije, sve postojeće ugovore Milana Bandića”, rekao je zastupnik Renato Petek.


Na parceli će se izgraditi hotel s 240 soba, četiri zgrade s oko 350 stanova, kao i neboder s 38 katova koji će biti najviši u Hrvatskoj, a u njemu će biti uredski prostori.

“I dalje smatram da je to preizgrađen projekt. Moram štititi interes Grada da ne plaćamo 100 milijuna kuna ili više privatnom investitoru za nešto što je izglasala prethodna vlast”, pojasnio je gradonačelnik Zagreba.

Dok na zapadu Novog Zagreba nedostaje škola i vrtića, a broj zgrada je previsok, urbanistički planovi za to područje predviđaju gradnju nebodera. Od društvenih sadržaja koji će doći ovim projektom siguran je jedino dječji vrtić, koji će investitor izgaditi na drugom katu jedne od novih zgrada te ga prodati Gradu Zagrebu.


Komentari