‘NEK PRESTANU SMIŠLJATI BEDASTOĆE’ Mnogi protiv kompleksa na Jarunu: ‘Grad se raspada, a oni španaju Manhattan’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Gradnja stambeno-poslovnog kompleksa Jarun Panorama trebala bi krenuti uskoro. Najavljeni kompleks sa sedam bi se nebodera protegnuo na 35 tisuća četvornih metara, omeđenima Riječkom ulicom, Savskim nasipom i McDonaldsom, a izgraditi bi se trebao uz Jadranski most na Kajzerici.

‘USLIJEDIT ĆE NEVIĐENI KAOS’ Petek opleo po Tomaševiću zbog ‘mini Manhattana’: ‘Nerazumno je da se ne gradi jarunski most’

Jedan od njegovih nebodera trebao bi biti najvišu u Hrvatskoj, a projekt mnogi zovu “mini Manhattan”. Stoga, naše smo čitatelje upitali treba li to Zagrebu. Svoje su stavove iznijeli u komentarima, naglašavajući da bi gradska vlast trebala uložiti u popravak i uređenje postojećih objekata u gradu.

“Ne pretjerujte. Obnovite i popravite kaj treba. Zagreb neka ostane Zagreb. Naš Zagreb”, oštra je čitateljica.

“Zagreb treba obnoviti i sačuvati kulturološke znamenitosti, javni prijevoz, urediti prometnice. Ima toga dosta, kakav američki štih, imamo mi svega kaj oni nemaju”, mišljenje je Zagrepčanke. Slično smatra i njena sugrađanka.

“Ne. Nek prestanu smišljati bedastoće, imamo prečih problema. U centru lokali zjape prazni jer si nitko ne može priuštiti najam, Selska se raspada, ruglo u Paromlinskoj je još tamo a javni prijevoz je gori nego u Africi”, napisala je.

“Porez i komunalije ide do neba, ali glavno da imamo Manhattan”, ogorčen je čitatelj. “Zagreb već izgleda kao da smo u siromašnijem dijelu Indije, treba najprije to riješiti…”, predlaže jedan gospodin u komentaru.

S druge strane, ima i onih koji pozdravljaju izgradnju ovog kompleksa. “Vjerojatno, kažu da nedostaje poslovnih prostora. Htjeli mi to ili ne, metropola se mora širiti, kao i svaka druga na svijetu”, tvrdi stanovnica Zagreba.

Neki pak misle da je to u redu, ali bi se trebalo poraditi i na nekim nedostacima u gradu.

“Može, ali još mostova, vrtića, škola, staračkih domova i bolnica u Novom Zagrebu. A može i jedne Terme, o kojima je Bandić samo pričao…”, nabrojala je Zagrepčanka. “Treba, ali prvo treba obnoviti ono što je uništeno u potresu, i naravno novi stadion”, mišljenje je zaljubljenice u nogomet.

“Isto koliko i Manhattanu treba mini Zagreb”, duhovit je stanovnik glavnog grada. “Prvo nek’ fasade prestanu padat po ljudima, onda sve ostalo”, kratak je komentar čitateljice.

HOĆE LI RASTI CIJENA VRTIĆA U ZAGREBU? Petek iznio zabrinjavajuće izračune, stigao i Tomaševićev odgovor!

“Naravno, pa nećemo valjda zaostajati za “braćom”… samo šteta kaj neće biti na vodi… Grad se raspada, ceste, šahtovi, ruše se zgrade po centru, a oni španaju Manhattan…j*beni kaos i raspad sistema”, smatra još jedna žena u komentaru.

“Možda za nekoliko godina, sad ga treba obnoviti i vratiti mu dušu, da Zagreb opet bude Zagreb”, zaključuje njegova stanovnica.


Komentari