Na meti su im bili BMW-i i Audiji: Dvojac na domišljat način krao aute s parkirališta

Policija izvijestila o prekršajima (Foto: Damjan Tadic / CROPIX/Ilustracija)

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad mladićima (27 i 22) za koje se sumnja da su koristeći vučno vozilo za prijevoz automobila ukrali sedam auta te pokušali ukrasti još jedan, prilikom kojeg su uhvaćeni i uhićeni.

Dvojac  je po prethodnom dogovoru, u razdoblju od 7. siječnja do 23. veljače 2024. godine, u sred bijela dana, ukrao aute na parkiralištima u Novom Zagrebu i na Maksimiru.

Naime, automobile marke Honda, BMW, Mitsubishi, Audi i Škoda, bez registarskih oznaka, su utovarili na vučno vozilo, a zatim ih odvezli na još uvijek nepoznatu adresu. Potom su ih prodavali trgovačkom poduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira.

Foto: PU zagrebačka

Uhvaćeni prilikom pokušaja krađe

Također, sumnja se da su osumnjičeni u dva navrata, i to 3. ožujka te 1. travnja 2024. godine, koristeći vučno vozilo marke Peugeot ukrali Škodu  na području Novog Zagreba te te Opel na području Maksimira tako što su ih uz pomoć sajle podigli na vučno vozilo, a potom su se odvezli u nepoznatom smjeru.

Policija zaplijenila više od sedam tona zabranjene robe: Pala dva ‘biznismena’ iz Prepuštovca


Osumnjičenici su uhićeni 1. travnja na parkiralištu u Balokovićevoj ulici u Novom Zagrebu dok su pokušavali ukrasti BMW. Procjenjuje se da su prouzrokovali materijalnu štetu u iznosu od oko 12.700 eura.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom kaznenom odvjetništvu u Zagrebu.


Komentari