Policija zaplijenila više od sedam tona zabranjene robe: Pala dva ‘biznismena’ iz Prepuštovca

Policija, ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Zagrebačka policija izvijestila je o dvojici muškaraca koji su u okolici Zagreba skladištili, prepakiravali i prodavali duhan. Akcija je provedena u suradnji s carinom, a radi se o muškarcima u dobi od 49 i 24 godine koji su u mjestu Prepuštovec unajmili skladišni prostor.

Početkom ožujka ove godine u skladišni je prostor dovezen stroj za rezanje duhana i druga oprema potrebna za rezanje i prepakiravanje sitno rezanog duhana.

Također, u skladištu se nalazila veća količina duhana u listu bez duhanskih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Njihova je prodaja zabranjena na području Hrvatske te je regulirana posebnim Zakonom o trošarinama.

Skladište u okolici Zagreba (Foto: PU Zagrebačka)

Preko sedam tona duhana

U prostoru je pronađeno ukupno 7.806 kilograma duhana u listu pakiranog u 64 kartonske kutije i 10 kilograma duhana u sušilici, zajedno sa opremom za preradu i vaganje duhana. Također, pronađena je i ručno izrađena rezalica, plinska sušilica, električna vaga i ručni viličar.

Lokacija je opremljena kako bi se duhan prerađivao i pakirao radi daljnje preprodaje na području Grada Zagreba i šireg područja Hrvatske. Muškarci su uhićeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Nakon završetka istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.


@zagrebinfo Znači li vama slava ili biste radije bili anonimni? 💸 #zagrebinfo #anoniman #bogat #famous #rich #fyp #fy #tiktok #viraltiktok #anketa #voxpopuli ♬ original sound – zagreb.info


Komentari