‘ZAGREB EYE’ Napokon je otvorena atrakcija ovogodišnjeg Adventa! Saznali smo koliko iznosi cijena za vožnju Panoramskim kotačem

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Atrakcija ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa napokon je otvorena. Tik uz veliki lunapark na Trgu dr. Franje Tuđmana, smjestio se Panoramski kotač “Zagreb Eye” visok je čak 36 metara, a s njega se pruža prekrasni panoramski pogledom na grad.

Kotač ima 24 poluotvorene kabine, a svaka od njih namijenjena je za najviše pet osoba, dok čitav kotač sveukupno može primiti 120 osoba. Vozit će se po dva kruga koja će trajati oko 10 minuta, a moći će se voziti i djeca svih uzrasta.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Iako je prva vožnja trebala biti 26. studenoga, kada i službeno otvorenje Adventa, kiša je ipak pomrsila planove.

”Imali smo sedam kišnih dana i jednostavno nismo bili u mogućnosti izvoditi montažu. Konstrukcija je izrazito teška i jednostavno nije moguće raditi pod silnom kišom”, otkrili su nam iz tvrtke Fest zadužene za kotač, ali i mnoge druge atrakcije.

Djeca do tri godine mogu se voziti besplatno. Ulaznica za djecu do 10 godina iznosi 40 kuna, dok svi iznad 10 godina plaćaju cijenu od 50 kuna.

Također, kako su nam otkrili organizatori, postoji i povoljnija varijanta za četiri osobe gdje ulaznica košta 160 kuna.Komentari