NAJVEĆA ATRAKCIJA ADVENTA! Doznajemo detalje o panoramskom kotaču koji Zagrepčani jedva čekaju, a stiže i lunapark

Foto: Press

Da je zagrebački Advent atrakcija sam po sebi već je itekako jasno, no ove će godine Advent biti bogatiji za jednu novu, spektakularnu atrakciju koju Zagrepčani jedva čekaju.

Radi se o Panoramskom kotaču ”Zagreb Eye” visokom čak 36 metara, s prekrasnim panoramskim pogledom na Zagreb. Kotač ima 24 poluotvorene kabine, a u svakoj od njih moći će sjediti najviše pet osoba, dok na kotač sveukupno može primiti 120 osoba. Vozit će se po dva kruga koja će trajati oko 10 minuta, a moći će se voziti i djeca svih uzrasta.

Foto: Press

Doznali smo detalje postavljanja kotača koji je još prošlog tjedna stigao u Zagreb. Plan je da se s vožnjama počne 26. studenog, no te je planove zasad pomrsila kiša pa kotač još uvijek nije postavljen.

”Imali smo sedam kišnih dana i jednostavno nismo bili u mogućnosti izvoditi montažu. Konstrukcija je izrazito teška i jednostavno nije moguće raditi pod silnom kišom”, otkrili su nam iz tvrtke Fest zadužene za kotač, ali i mnoge druge atrakcije.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

A panoramski kotač nije jedino što će Fest donijeti na Advent. U njihovoj će organizaciji u sklopu Winterparka biti i ”najveći lunapark za sve generacije s 22 adrenalinske naprave, ali i napravama za najmlađe posjetitelje”. Postavit će se i dječju pozornicu na kojoj će se svakog vikenda održavati dječji disco te besplatne radionice za djecu do 17 sati, a planiraju se nastupi i dječjih zborova.

Naći će se tu tako vožnje poput Rangera i Sky Flayera, letećeg tepiha, piratskog broda, ali i bungee jumping, trampolin i labirint. Dječja pozornica će par svakog vikenda biti poprište besplatnih predstava i radionica za najmlađe.


Komentari