U četvrtak počinje velika svjetska reli utrka: Očekujte kaos u prometu, ovdje je sve što trebate znati

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U četvrtak, 18. travnja u Zagrebu na kolniku Ulice Hrvatske bratske zajednice (zapadni kolnik) održat će se ceremonijalni start velikog sporskog spektakla “WRC Croatia Rally 2024”. Zbog velikog broja natjecatelja u četvrtak će na snazi biti privremena regulacija prometa u ZET i u prometu.

Kako su izvijestili iz zagrebačke policije, od 11 sati do ponoći za potrebe ceremonijalnog starta (prostor ispred zgrade NSK-a), planirano je zatvaranje prometa zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu od raskrižja s Ulicom grada Vukovara do raskrižja sa Slavonskom avenijom kojom prilikom će se uspostaviti privremena regulacija prometa.

Nastavno na navedeno, alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu su:

  • Ulica Grada Vukovara – Savska
  • Ulica Grada Vukovara – Držićeva avenija
  • Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva avenija
  • Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Selska cesta – Ilica
  • Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija
  • Avenija Dubrovnik od rotora Remetinec do rotora Zapruđež

Zatvorena neka parkirališta

Organizatori utrke poručuju da će zbog događaja do 21. travnja biti zatvoreno istočno parkiralište kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice te Južno parkiralište kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Iz policije skreću pozornost i na to da se predmetne utrke održavaju i na području Grada Samobora i to u četvrtak u mjestu Okić, Drežnik Podokićki te u subotu na relaciji Smerovišće – Grdanjci i Stojdraga – Gornja Vas. Obilazak je okolnim prometnicama.

Utrkivat će se i na području Grada Jastrebarskog, i to u petak na relaciji Krašić – Sošice. I tu je obilazak po okolnim prometnicama.

WRC Croatia Rally (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Privremena regulacija ZET-a

I iz ZET-a su, podsjetimo, javili da je u četvrtak od 11 do 24 sata privremena regulacija prometa. Važno je, dakle znati, da će tog dana svi autobusi izbjegavati zapadni kolnik Ulice Hrvatske bratske zajednice, koji će biti zatvoren.

Autobusne linije 108, 166, 219, 220, 221, 229, 234, 241, 242, 243, 268, 310, 311, 313 i 330 prometovat će s terminala Glavni kolodvor lijevo Ulicom grada Vukovara, desno Avenijom Marina Držića, desno Slavonskom avenijom, potom će skrenuti lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

U smjeru Glavnog kolodvora autobusi prometuju uobičajenim trasama. Za vrijeme posebne organizacije prometa, stajalište Lisinski – zapad neće biti u funkciji.

Svjetsko reli prvenstvo ponovno stvara kaos u prometu: Stigla važna obavijest ZET-a

Neće se koristiti stajališta

Autobusna linija 218 (Glavni kolodvor – Savica – Borovje) prometovat će s terminala Glavni kolodvor istom trasom kao i gore navedene linije, ali će sa Slavonske avenije skretati lijevo na Kruge i nastaviti uobičajenom trasom.

Pri povratku autobusi prometuju redovnom trasom. Autobusi linije 218, u smjeru Savice i Borovja neće koristiti stajališta Lisinski i Nacionalna sveučilišna knjižnica.

Autobusna linija 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec) prometovat će izmijenjenom trasom samo u smjeru Novog Jelkovca. S terminala Glavni kolodvor autobusi će skrenuti lijevo na Ulicu grada Vukovara, potom desno na Aveniju Marina Držića te lijevo na Slavonsku aveniju otkuda nastavljaju uobičajenom trasom. Autobusna linija 281, u smjeru Novog Jelkovca, neće koristiti stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Kruge.


Komentari