Sad se svi već smiju Tomaševićevim tramvajima: ‘Jel mu to Del Boy prodal’

Rabljeni tramvaji koji iz Njemački stižu u Zagreb (Foto: ZET)

Polovni tramvaji koji bi uskoro trebali stići u Zagreb nemaju ni klimu, službeno nam je potvrđeno iz ZET-a, glavnog gradskog prijevoznika. Riječ je, podsjetimo, o 11 vozila niskopodnih tramvaja koji su kompatibilni s našim tračnicama, a njihova je nabavka koštala 2,7 milijuna eura.

Nezadovoljstvo tramvajima

Brojni Zagrepčani s nezadovoljstvom su dočekali vijest o samoj kupnji tih tramvaja. Nova informacija o tome kako nemaju klimu samo je potvrdila argumente protiv kupnje i još povećala nezadovoljstvo potezom gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Tomaševićem.

Polovni ZET-ovi tramvaji uskoro u Zagrebu: Ima jedan problem, nemaju klimu

Novu vijest kako nemaju tramvaji nemaju klimu mnogi su popratili raznim ironičnim komentarima.

“Po ljetu skinuti stakla a pred zimu opet staviti”, “Imaju, kako nemaju -ljeti je tropska a zimi polarna”, “Ne treba klima dolazi zima”, “To je dobro. Neka građani skidaju kile”, “Manje troše struje bez klima uređaja”, “Jel to Del Boy prodal Tomeku”, “Mi plaćamo sve uvozno smeće pod normalno”, nizali su se komentari.


“Ludo i nezaboravno”

Rijetkima nije smetalo što kupljeni polovni tramvaji neće imati klimu.

“Koga briga. Bolje da dođe ikakav tramvaj, nego da dvije šestice svaki drugi dan ne izađu iz spremišta jer se nema što poslati”, bila je jedna od takvih reakcija.

Ipak, veći broj građana nije krio nezadovoljstvo.

“Ludo i nezaboravno. Da to valja sigurno ne bi završilo kod nas, ali utješimo se ni dosad u tramvajima klima nije radila. Mi smo prilagodljiv narod. Sve što drugi otpisuju nama je dobro”, “Tolike novce dali za tramvaje u kojima će se ljeti biti nemoguće voziti. Nijemci su trebali platiti Gradu Zagrebu što je zbrinuo njihov otpad”, komentirali su Zagrepčani.

Primjer polovnog tramvaja koji nabavlja Grad (Foto: ZET)

Ugradit će se klima?

Iz ZET-a su ipak nagovijestili mogućnost da se problem klime nekako riješi.

“Tramvaji iz Augsburga nisu opremljeni klimatizacijskim sustavom već ventilacijom, što je uobičajeno za vozila iz tog razdoblja, no ZET će razmotriti mogućnosti ugradnje klimatizacije”, rekli su nam u odgovoru na upit.

Tramvaji još uvijek nisu stigli u Zagreb.

“Zbog nešto duže procedure ishođenja svih potrebnih dozvola za organizaciju izvanrednog prijevoza tramvaja do Zagreba od strane isporučitelja iz Augsburga, isporuka prvog rabljenog tramvaja se očekuje tijekom studenoga”, odgovorili su nam.


Komentari