‘REĆI ĆEMO NE NASILJU’ Organizira se prosvjed zbog tučnjave na Platku: ‘Ne smijemo dozvoliti normalizaciju nasilja’

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Strašne scene tučnjave s Platka šokirale su i zgrozile cijelu Hrvatsku, a zbog nemilih scena u kojima su pretučeni HGSS-ovci i jedna djevojka, Riječani su se odlučili prosvjedovati.

Unija Kvarnera i riječi Možemo! najavili su za 8. veljače miroljubivo okupljanje u 18 sati na Trgu 128. brigade kod Bonavie.

”Potaknuti nedavnim slučajem brutalnih premlaćivanja na popularnom skijaškom, izletničkom i obiteljskom odredištu Platak, odlučili smo da je potrebno jasno i glasno reći da ne smijemo dozvoliti normalizaciju nasilja u društvu. Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao jer ako osjećamo da oni koji su nas dužni štiti to ne čine, tada svatko uzima pravdu u svoje ruke, a to znači anarhiju i zakon rulje, a ne sigurnost i pravičnost.

Moramo promišljati o mogućnostima prevencije ovakvih i sličnih događaja, a takvo promišljanje mora krenuti od institucija. Institucije moraju pružiti sigurnost građanima i adekvatno reagirati kad je ta sigurnost ugrožena. Za njih ne smiju postojati privilegiraniji građani, zaštićeniji građani, važniji građani, već bi za njih svi morali biti jednaki.

Vidimo se u srijedu u 18h kod Bonavie, gdje ćemo zajednički glasno poručiti NE nasilju, NE zastrašivanju, NE nepovjerenju, NE strahu i tražiti od institucija da rade svoj posao”, poručili su u najavi prosvjeda.

‘PLAKAO SAM DOK SAM GLEDAO SNIMKU’ Svjedok ispričao mučne detalje horora na Platku: ‘Oni su htjeli ubiti tog čovjeka’

U petak je objavljena još jedna, druga snimka brutalne tučnjave na Platku na kojoj su otkriveni prvi trenutci tučnjave.

Na snimci se vidi kako tučnjavu udarcem započinje osoba u bijeloj jakni, a druga osoba pada na pod te zatim kreće naguravanje i tučnjava druge dvije osobe. Osoba u zelenim hlačama, pripadnik HGSS-a koji se vidi i na početku sukoba dobiva, kako se čini, udarac nogom i pada na pod. A zatim slijedi najbrutalniji dio snimke, kada taj isti član HGSS-a u sjedećem položaju dobiva još jedan brutalan udarac nogom u glavu nakon čega pada, a ljudi mu kreću pružati pomoć. U isto vrijeme traje još jedna tučnjava.

Policija je u četvrtak na konferenciji za medije rekla da su sve osobe ozlijeđene u tučnjavi zaradile lakše ozljede.

”Opravdano sumnjamo da je pet sudionika u događaju prekršilo javni red i mir i protiv njih će biti podnesene prekršajne prijave”, rekli su.

TEŠKO ZA GLEDATI! Objavljena je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku


Komentari