‘PLAKAO SAM DOK SAM GLEDAO SNIMKU’ Svjedok ispričao mučne detalje horora na Platku: ‘Oni su htjeli ubiti tog čovjeka’

Foto: Riportal

Hrvatsku je zgrozio divljački napad na jednu djevojku i HGSS-ovce koji se dogodio na poznatom domaćem skijalištu Platak. Strašne scene odigrale su se u nedjelju navečer kod jednog bara na skijalištu, a jedan od užasnutih svjedoka ispričao je za Novi list čemu svjedočio.

Naime, trojica su mladića bila u istom baru kao i on, a u večernjim su se satima, tvrdi, pred barom u snijegu hrvali, da bi zatim oko 20:15 odlučili driftati na stazi u neposrednoj blizini baze HGSS-a. Automobil im je ubrzo zapeo u snijegu pa su ga pokušavali izvući guranjem i otkopavanjem, no neuspješno.

Kada je bara izašao član HGSS-a kako bi se vratio u svoju bazu, mladić i djevojka su mu zapriječili prolaz zahtijevajući da im motornim sanjkama izvuče automobil iz snijega. HGSS-ovac im je rekao navodno rekao da to ne može učniti te da ide na spavanje, a mladić ga je, prema tvrdnjama svjedoka, nokautirao. HGSS-ovac je ostao nepomično ležati u nesvijesti.

Stravično divljaštvo

Jedan od gostiju bara vidio je incident i potrčao u pomoć te odvojio napadača od ozlijeđenog HGSS-ovca. Počelo je naguravanje, a mladiću su se tada pridružila i druga dvojica putnika iz BMW-a. Dotrčao je i drugi član HGSS-a u pomoć, no i on dobiva snažan udarac u glavu te ostaje na tlu, piše Novi list. Divljanju tu nije bio kraj, već je prvi HGSS-ovac, kada se pokušao nakon nesvijesti pridići, dobio s leđa udarac nogom u glavu. Svi su se uplašili da je na mjestu ostao mrtav, a najbliži pomagači su mu pokušali izvući jezik, dati kisik i oživljavati ga, dok su istovremeno su drugog HGSS-ovca koji je istrčao u pomoć tukla dvojica putnika iz BMW-a – najprije šakama, a potom ga cipelarila na podu, piše Novi list.

Jedna žena htjela je zaustaviti iživljavanje i pomoći, no nju je jedan od mladića četiri puta udario šakom u glavu, nakon čega je pala, priča svjedok za portal.

POLICIJA SE OGLASILA O BRUTALNOM PREMLAĆIVANJU: Trojac koji je mlatio HGSS-ovce i djevojku zaradio prekršajnu prijavu

Napadači su navodno cijelo vrijeme vikali: ”Mi smo borci. Znate li vi tko smo mi”. Tada je već stigla hitna pomoć po teško ozlijeđenog HGSS-ovca, a potom i policija koja je odvela trojicu mladića. Policija je u priopćenju otkrila da su privedena trojica mladića u dobi od 21 i 22 godine te da su zaradili prekršajnu prijavu za naročito drsko ponašanje, a kriminalistička se istraga nastavlja. Iz policije su nam kazali i da, prema njihovim informacijama, troje ozlijeđenih ima lakše tjelesne ozljede.

S druge strane, Novi list doznaje da je HGSS-ovac koji je bio prvi na udaru zaradio je potres mozga i ozljedu vratne kralježnice te se ne sjeća incidenta. Drugi ima slomljenu ruku i natučen je, a djevojka ima unutarnje krvarenje u plućima.

A partner ozlijeđene djevojke progovorio je za Dnevnik.hr i ispričao što se događalo kada je s djevojkom pokušao pomoći HGSS-ovcima. “Oni su htjeli ubiti tog čovjeka”, opisao je.

“Tučnjava je trajala punih dvadeset minuta. U jednom trenu sam se borio s trojicom. Maknuo sam od HGSS-ovca onog koji ga je nokautirao. Pogledao sam snimku nadzorne kamere koja je sve zabilježila. Plakao sam dok sam to gledao”, kaže on.


Komentari