Radnici u očaju, žale se na neizdrživo stanje: ‘Ubit će me ovaj tempo’

Radnik na poslu (Foto: Freepik)

Na posao nam ode velik dio dana, a još ako je udaljen od mjesta stanovanja i na put se troši dodatno vrijeme. Ako osoba radi ono što zaista voli, posao može biti odlično mjesto ne samo za zaradu već i za osobni rast i razvoj.

No, dio ljudi žali se kako previše vremena provodi na poslu i kako zbog toga nemaju svoj život. Potaknut raspravom s kolegama, jedan je korisnik društvenih mreža postavio nekoliko pitanja.

Postavljaju čak i kanalizaciju: Hitno se traže grobari, evo što sve moraju raditi

“Što je za vas idealan omjer posla i života van posla? Jeste li ikada doživjeli ‘burnout’? Je li vaš privatni život patio zbog posla? Krade li vam posao život?”

Velik broj zaposlenih požalio mu se kako su se pronašli u ovim pitanjima.


‘Baš je katastrofa’

“Provodim 10-12 sati na poslu, dođeš doma i nemaš vremena za ništa. Koja budala je odredila da se toliko radi? Taj nije normalan. On sigurno nije radio toliko. Nije radio ništa”, zaključio je jedan Redditovac.

“Zadnjih mjesec dana je baš katastrofa. Radim većinom druge smjene ali imam 45 minuta vožnje u jednom smjeru. Tako da u 12:30 moram izaći iz kuće i vraćam se oko 23:00h. Gore je kad prvu radim, tad moram u 04:40 sati ustati i kući sam oko 15:00h.

Ogroman porast stranih radnika u Hrvatskoj: Ekonomist otkrio kada ćemo ih imati pola milijuna

Osjećam da mi je svaki dan isti. Ustani, jedi, posao, teretana, krevet. Imam dosta prijatelja ali jednostavno nemam vremena za kave. Još mi se složi 8-9 smjena u komadu pa par dana slobodan. U tih par dana što sam slobodan mi se nakupi tisuću stvari za riješit. Tako da mi dva dana treba dok sve riješim i onda mi ostane dan dva da se odmorim. Još dva tjedna i onda sam do 15.1 na godišnjem, ubit će me ovaj tempo”, požalio se drugi.

‘Možda bi trebao promijeniti profesiju’

“Da, definitivno, svaki dan u 5 ustajem, svaki dan na poslu. Što si na godišnjem dva tjedna i za Božić tjedan dana, ovih par dana potrošiš ovako za nešto što ti treba i ispada cijelu godinu radiš k’o konj”, nadovezao se još jedan komentator.

Neki su naveli da unatoč tomu što puno rade, zadovoljni su jer rade posao koji vole i koji ih ispunjava.

“Znači kuhar sam. Ako sam druga dođem u 13 sati na posao, a trebam u 16. Ako sam prva ostanem do 19 sati ili dulje. Meni moj posao hrani ego. Jednostavno kad sam bolji od drugih, kad više mogu, ajme.

NEPALCI MASOVNO DOLAZE! Ove godine u Zagreb već stigle na tisuće stranih radnika

Ne mogu se staviti u perspektivu osobe koja ne voli svoj posao. Ja svaki dan učim nešto novo i učim ljude oko sebe. Možda jednostavno ne radiš ono što voliš, možda bi trebao promijeniti profesiju jer po mome, ako radiš nešto samo zbog novaca sve ide u ku***”.

Slično su mišljenje imali i drugi pa su savjetovali da se okuša u poduzetništvu.

“Pa zar nije jednostavno otvoriti neki svoj biznis i radiš koliko hoćeš? Koji je uopće smisao ove teme?”, poručio je Redditovac.


Komentari