Postavljaju čak i kanalizaciju: Hitno se traže grobari, evo što sve moraju raditi

Djelatnici moraju upravljati i radnim strojevima (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Zagrebačkim Gradskim grobljima evidentno hitno trebaju grobari jer su na svojim web stranicama ponovno objavili natječaj za posao za njih šest.

Znate li što je ‘manipulator pokojnicima’: Hitno ih traže zagrebačka Gradska groblja

Posao grobara težak je i fizički zahtjevan: grobari u svom radnom danu moraju pripremati grobnice za ukop, skidati i postavljati pokrovne ploče, a vrše čak i iskop kanala i polaganje kanalizacijskih cijevi po groblju.

1 euro = 7,53450 kuna

Moraju, osim toga, rukovati raznim strojevima i alatima, a njih je posao obavljati i hortikulturne poslove na grobljima, poput orezivanja živice i rušenja drveća.

Radnici na Mirogoju (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Sve za 830 eura mjesečno

U opisu posla im je i zaprimanje, manipulacija te otpremanje pokojnika, urni i anatomskog otpada s potrebnom dokumentacijom koju uvodi u predviđene protokole.

Moraju i direktno rukovati s pokojnicima tako da ih premještaju u rashladnoj komori i mrtvačnici te raspoređuju prema rasporedu sprovoda i ispraćaja. Od uvjeta za rad traži se isključivo da za taj obim posla budu fizički sposobni. Detalje o poslu možete pronaći ovdje.

TROSKOT OPLEO PO TOMAŠEVIĆU ZBOG REKLAMA: ‘Ako se ovaj prijedlog provede…’

Za sve to plaćeni su oko 1.158 eura bruto, odnosno što je otprilike 830 eura neto, a dobit će i 132 eura u redovnim mjesečnim dodacima. Zajamčena im je dodatna godišnja nagrada, regres, božićnica, dar za djecu mlađu od 15 godina povodom Svetog Nikole te te dar u naravi za Uskrs.


Komentari