Ponovno se aktiviralo klizište na Pantovčaku, građani u nevjerici: ‘Ceste više nema, pala je’

Klizište se aktiviralo u srijeda posljepodne. (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Ponovno se aktiviralo klizište na Pantovčaku kod ulaza u predsjednički kompleks. Ulica Pantovčak zbog toga je jutros zatvorena te se provodi sanacija klizišta na tom području. Iz Grada javljaju da je Ulica Pantovčak na dijelu od Zelengaja do Donjeg Prekrižja od srijede, 24. travnja do petka, 24. svibnja do 20 sati zatvorena za sav promet.

Preporučeni obilazni pravac je Pantovčak (jug) – Zelengaj – Ulica Ivana Kukuljevića – Britanski trg – Nazorova – Tuškanac – Gornje Prekrižje – Pantovčak (sjever). Također, iz ZET-a javljaju da zbog radova autobusna linija 101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje) do završetka radova prometuje djelomično izmijenjeno.

Izmijenjena ruta prometuje ovim stanicama: Britanski trg – Ulica Pantovčak – (desno) Ulica Zelengaj – Ulica Ivana Kukuljevića – Britanski trg. Također, stajališta Predsjednički dvori, Pantovčak 241 i Pantovčak nisu u funkciji. Nadalje, zbog izmjena u prometu, autobusna linija 101 koristit će sva usputna autobusna stajališta.

Građani nezadovoljni

Iz ZET-a su zbog najavljenih radova i zatvaranja Ulice Pantovčak građane pozvali na razumijevanje. Ipak, neki građani zbog zatvaranja cesta nisu zadovoljni.

“Pantovčak je od Zelengaja prema raskrižju zatvoren”, “Zatvorena cesta, nije cesta, ceste nema, pala je”, “Jutros kad sam išla sam skužila da je gore nego jučer”, komentirali su građani na društvenim mrežama.

Podsjetimo, klizište na Pantovčaku prvi put se aktiviralo početkom ožujka kada su napravljeni stručni izvidi, a o svemu su bile obaviještene nadležne službe. Situacija se ne smiruje i sve je ozbiljnija. Inače, klizišta na Pantovčaku aktivna su već desetak godina.

Drama na Pantovčaku: Aktiviralo se klizište, hitno reagirali iz Ureda predsjednika

“Za sanaciju klizišta unutar ograde u tijeku je provođenje istražnih radova kako bi se definirala veličina zahvata i izrada projekta hitne sanacije novonastalog klizišta. U međuvremenu će se na pukotini postaviti zaštitni najlon kako ne bi došlo do daljnjeg prodiranja vode s površine”, poručili su početkom ožujka iz Grada.


Komentari