PLEMENIT I HRABAR ČIN! Nagradu grada dobili i zagrebački policajci za jednu nesvakidašnju i nevjerojatnu akciju

FOTO: Grad Zagreb

U srijedu na Dan Grada Zagreba u Gradskoj skupštini tradicionalno su dodijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama za rad i zalaganje u protekloj godini.

Među zaslužnim pojedincima nagradu su dobili i policijski službenici Policijske uprave zagrebačke Sandi Kraljić, Lucija Kolega i Sonja Jovanović Jurić i to zbog pružanja nesebične pomoći te iskazanog plemenitog čina i timskog rada prilikom poroda i skrbi o novorođenom djetetu i majci djeteta do dolaska medicinske službe.

‘ŽENE MI SE I DANAS JAVLJAJU’ Čavajda otkrila što je njezina priča promijenila za druge: ‘Nije bila upitna hrabrost, nego ljudskost’

Podsjetimo, 20. veljače, u jutarnjim satima policijski službenici nisu ni slutili da će im se dogoditi jedna od ljepših priča koje je Policijska uprava zagrebačka imala.

Naime, prilikom redovne patrole na potezu od Savskog mosta prema Centru vidjeli su čovjeka koji im je mahao, dajući do znanja da mu je potrebna pomoć. Stali su i doznali da se njegova susjeda porađa. Sastav autoophodnje nije oklijevao nego su odmah došli na adresu, ušli u dvorište kuće i zatekli mlade buduće roditelje, odnosno majku na pragu u vidljivo jakim trudovima.

Porod je krenuo i nije bilo vremena za čekanje. U trećem trudu u ruke policijskog službenika Sandija smjestila se mala djevojčica, kojoj je policijski službenik uspješno odmotao pupčanu vrpcu koja joj se zapetljala oko vrata i odahnuo zajedno sa svima zbog plača koji su svi iščekivali.


‘NAGRADU POSVEĆUJEM SVOME GRGI, ZAUVIJEK ĆE ŽIVJETI U MOM SRCU’: Mirela Čavajda kroz suze održala govor, zaradila glasne ovacije!

Kao što je uvijek bitan timski rad, tako je i u ovom slučaju on bio presudan. Policijske službenice su bile prava podrška u pravo vrijeme majci, pružajući i svu potrebnu pomoć kolegi.

“Ovaj događaj pokazuje svu plemenitost policijskog posla te ovim putem i Policijska uprava zagrebačka čestita sretnim novim roditeljima na prekrasnoj djevojčici koja će zauvijek biti upisana u ljepšu stranicu Policijske uprave zagrebačke”, napisali su tada na službenoj stranici Policijske uprave zagrebačke.


Komentari