Ogroman uspjeh za malu tvrtku iz Zagreba: ‘Dala sam otkaz i krenula od nule, trud se napokon isplatio’

IT Tvrtka Pontis Tehnology iz Zagreba (Foto: Rajna Raguž)

Iako je po struci pravnica i kratko je vrijeme radila u odvjetničkom uredu, vrlo brzo je shvatila da to nije za nju. Željela je nešto drugačije, brže, dinamičnije, pa je spletom okolnosti završila u IT sektoru. Posljednjih 15 godina radila je za nekoliko kompanija, dok se nije stvorila prilika koju nije željela propustiti.

Prosječna plaća 2200 eura: Ovaj poslodavac je u Hrvatskoj za poželjeti

Početak nije bio nimalo lak

“Investitori, inače privatna tvrtka iz SAD-a, prepoznali su moj potencijal i ukazali mi povjerenje. Odlučila sam dati otkaz u staroj firmi i doslovce sam se preko noći bacila u poduzetništvo. Imala sam veliku volju, no sam početak nije bio nimalo jednostavan”, započela je svoju priču Nataša Zec, direktorica IT tvrtke ‘Pontis Technology’, koja je baš jučer nagrađena dvjema nagradama za najboljeg poslodavca 2023. godine. 

Nataša Zec, direktorica IT tvrtke ‘Pontis Technology’ (Foto: Rajna Raguž)

Ističe kako je bila svjesna da ulazi u nešto veliko, nepoznato, nepredvidivo, no nikada se nije bojala novih izazova. Najviše energije uložila je u pronalazak kvalitetnih zaposlenika.

“Doslovce sam se ‘bacila na glavu’. Krenuli smo od same nule, morali smo osnovati firmu, pronaći prostor, zaposlenike, klijente. Bilo je vrlo zahtjevno i izazovno krenuti kao nova tvrtka za koju nitko nije čuo. No, već za mjesec dana imala sam svoj mali tim i krenuli smo vrlo ambiciozno”, priča Nataša.


Team building zaposlenika IT tvrtke ‘Pontis Tehnology’

Originalan pronalazak novih zaposlenika

Koliko su originalni i kreativni bili od samih početaka dokaz su i jumbo plakati kojim su se prije godinu dana reklamirali po gradu. Naime, uz fotografiju kralja Charlesa objavili su tekst: “Kod nas se puno brže napreduje, tražimo ambiciozne developere”.

Pontisova kampanja uz zagrebačke ulice ubrzo se proširila i na društvenim mrežama, gdje je zahvatila pažnju online zajednice iz Hrvatske i regije.

Duhoviti oglas s likom Kralja Charlesa, kojim se traže developeri, postavljen uz Savsku kod Koturaške ceste (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Napredak za samo godinu dana

Nakon samo četiri mjeseca od registracije tvrtke, potpisali su svoj prvi ugovor, a danas broje preko 60 zaposlenika i klijente na četiri kontinenta. Od prvog rujna ove godine proširili su se i na susjednu BiH.

“Ono što je tajna mog uspjeha je da sam se okružila ljudima koje sam poznavala otprije i to povjerenje je ono najbitnije i najveći pokretač. Nas petero bili smo menadžment. Znali smo tko je zadužen za koju poziciju, tko je za što odgovoran i na tim snažnim temeljima smo dalje gradili Pontis u ono što je danas i što će tek postati u budućnosti.

Danas imamo vrlo ambiciozne planove za sljedeću i sve naredne godine, no ono što je najbitnije da ćemo i dalje najviše pažnje usmjeravati na naše zaposlenike što se dosad pokazalo dobitnom kombinacijom”, zaključila je hrabra i ambiciozna direktorica Nataša Zec

Iskusni radnici razotkrili oglase za posao na koje se ne javljaju: ‘To su znakovi da neće biti dobro’


Komentari