NAŠA PREDSJEDNICA MOŽE SVE: Grabar Kitarović postala i novinarka?! (FOTO)

Screenshot/NovaTV

“Iran! Prekrasna zemlja drevne kulture. Kulturni spomenici čuvaju sjećanje i na veliko Perzijsko carstvo”, napsala je predsjednica u svom putopisu.

Danas je na portalu Vecernji.hr objavljen članak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u kojemu se osobno osvrnula na njezin nedavni posjet Iranu. Naime, čini se kako je predsjednica nakratko postala i novinarka, s obzirom da je ona osobno potpisana kao autorica teksta. 

U članku, čiji je uvod napisala u putopisnom stilu, predsjednica govori o vlastitim dojmovima koje ima nakon službenog posjeta Iranu. Naglasak je stavljen na moguću gospodarsku suradnju između Hrvatske i Irana, pa je članak tako i naslovljen. “U mislima već vidim naše tvrtke Đaković, Gredelj, Končar i druge u novim poslovima”, stoji u naslovu članka.

Potpisani ugovori o ekonomskoj suradnji

“Nakon razgovora izaslanstava ministri gospodarstva Hrvatske i Irana, u nazočnosti predsjednika Rohanija i mene, potpisali su ugovor o gospodarskoj suradnji, a predsjednici gospodarskih komora Hrvatske i Irana potpisali su memorandum o razumijevanju dviju gospodarskih komora. Vrata su otvorena! Dobrodošli smo i sada treba učiniti sve da iskoristimo to pozitivno ozračje za nove poslove. A oni su na vidiku! U mislima već vidim naše tvrtke Đaković, Gredelj, Končar, Dalekovod, naše brodograditelje i druge u novim poslovima. Dobar glas ipak se ne samo daleko čuje, nego i dugo odjekuje! A naše tvrtke imaju veliko iskustvo, tehnologiju i sjajne ljude. Vjerujem da će u Iranu biti uspješne”, napisala je predsjednica.

kolinda grabar kitarović
Facebook

Nakon ovoga – naše svađe čine se još besmislenije

U nastavku se predsjednica osvrnula na još neke sastanke koje je održala u Iranu, dodajući pritom da ju je svugdje dočekalo prijateljsko ozračje. Napomenula je da je pričala i migrantskoj krizi, kako je Iran jedna od zemalja preko koje afganistanske izbjeglice dolaze u Europu. Na kraju je zaključila kako je ovaj posjet bio iznimno uspješan u smislu ekonomske suradnje. “Nakon ovakvih pozitivnih iskustava još više vidim besmislenost naših nepotrebnih svađa, politikantskih nadmetanja i podmetanja.”, napisala je predsjednica. Uz to je dodala da “razlika u mišljenju mora biti, i poželjne su, ali one ne smiju biti izraz želje da se političkog suparnika “dotuče”, nego da se korektivnom kritikom pridonese općemu dobru”, zaključila je Kolinda.

>>> PETOGODIŠNJI ZAGREPČANIN PISAO PREDSJEDNICI: ‘Draga Kolinda, želim da vikend svim ljudima traje tri dana’

>>> GRABAR-KITAROVIĆ PLIJENI PAŽNJU: Predsjednica nesvakidašnjim izgledom podijelila javnost (FOTO)


Komentari