GRABAR-KITAROVIĆ PLIJENI PAŽNJU: Predsjednica nesvakidašnjim izgledom podijelila javnost (FOTO)

Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjedničin posjet Iranu još je jednom izazvao raspravu na Facebooku i to vjerovali ili ne uglavnom zbog njene odjeće.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u trodnevni posjet Iranu. U predsjedničkoj palači u Teheranu dočekao ju je njezin domaćin, iranski predsjednik Hasan Rohani. U pratnji predsjednice su i dvojica ministara – gospodarstva Tomislav Panenić i poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Predsjednicu će primiti i vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei te predsjednik parlamenta Ali Laridžani. Održat će se i Iransko-hrvatski gospodarski forum. Izvor iz Ureda predsjednice rekao je kako je glavni cilj posjeta vraćanje sadržaja hrvatsko-iranskim odnosima koji su tradicionalno dobri i prijateljski te da je ovo prilika da se trgovinska razmjena između Hrvatske i Irana digne na mnogo višu razinu, prenosi HRT.

Facebook
Facebook

Rasprava zbog poštovanja kulturnog običaja

No, predsjedničin posjet Iranu još je jednom izazvao raspravu na Facebooku i to vjerovali ili ne uglavnom zbog “rusarija”, to jest tradicijske marame koja se ogrne oko glave, što je kulturno u muslimanskim zemljama. Nekolicini građana zasmetalo je što je predsjednica ogrnula glavu maramom, nekima je predsjednica uvijek lijepa, a neki su pokušali objasniti kako je to dio kulture i znak poštovanja.

“Zašto ste pokrili glavu? Jel mi možda tražimo od Iranaca da se kod nas kad dođu odreknu svojih običaja i načina odijevanja? – Ne. Zašto ste uopće išli negdje gdje vas i vaše običaje netko neće poštovati? Ja nikad ne bih otišla negdje gdje bi se takvo nešto tražilo od mene i mislim da to ne radi nitko tko drži do svojih običaja pred strancima.”

“Sve 5, samo mi se taj čador (op.a. marama) ne sviđa”.

“Ona što god obuče izgleda prelijepo, sretno predsjednice”.

“Sve političarke u posjeti muslimanskim zemljama iz poštovanja zavežu marame, da li ste ikad vidjeli kad muslimanke dođu na zapad i zapadne kulture ili kršćanske zemlje one ne skidaju marame iz poštovanja”.

To su samo neki od komentara na predsjedničin izgled. No, oko jednog su se gotovo svi složili, a to je kako je odličan potez uspostavljanje dobrih odnosa s Iranom.

>>> NIKAD ŽEŠĆA PORUKA RAZLJUĆENE GRABAR KITAROVIĆ: Obrušila se na dio novinara, evo što su joj napravili! (FOTO)


Komentari