IZ GRADA SE OGLASILI O PONIŠTENOM NATJEČAJU! Otkrili koliko će se sada oduljiti nabava i ugradnja podzemnih spremnika

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Grad Zagreb 21. studenog je ipak poništio javni natječaj za potpisivanje okvirnog sporazuma u razdoblju od pet godina za nabavku ‘podzemnih spremnika za sakupljanje otpada s ugradnjom’, procijenjene vrijednosti 12.700.000 kuna bez PDV-a.

Ubrzo nakon objave dobili smo i odgovor iz Grada na pitanje što su razlozi te kakva je sada budućnost projekata nabave podzemnih spremnika. Iz grada su bili vrlo kratki.

“U postupku javne nabave za podzemne spremnike za sakupljanje otpada s ugradnjom zaprimljena je jedna ponuda. Navedena ponuda  ocijenjena je nepravilnom iz razloga što ponuditelj nije dostavio tražene certifikate od neovisne akreditirane ustanove niti je dokazao da navedene certifikate nije mogao ishoditi” objasnili su u odgovoru.
Kao što je bilo i za očekivati poništenje natječaja uvelike će produžiti realizaciju.
“Istekom žalbenih rokova u navedenom postupku bit će proveden novi postupak nabave čiji završetak se očekuje u veljači sljedeće godine” otkrili su iz grada nove očekivane rokove.
Inače, natječaj za 50 podzemnih spremnika objavljen je 22. kolovoza, a na njega se javila samo jedna tvrtka Komop d.o.o. iz Zagreba. Oni su ponudili cijenu od 12.009.100 kuna bez PDV-a. Tvrtka Komop ima se pravo na poništenje natječaja žaliti Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave ali još se nisu izjasnili koji će biti njihovi slijedeći koraci o kojima će ovisiti i koliko će se otegnuti nastavak projekta.


Komentari