FIJASKO S PODZEMNIM SPREMNICIMA! Tomašević poništio natječaj za nabavu 50 podzemnih spremnika za centar grada

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Iako se činilo da tvrtka Komop zadovoljava sve uvjete te da će Grad s njima potpisati ugovor o nabavi 50 podzemnih spremnika za potrebe novog sustava odvoza otpada, natječaj je na kraju ipak poništen.

Iz Elektroničkog oglasnika javne nabave vidljivo je da je Grad Zagreb 21. studenog poništio javni natječaj za potpisivanje okvirnog sporazuma u razdoblju od pet godina za nabavku ‘podzemnih spremnika za sakupljanje otpada s ugradnjom’, procijenjene vrijednosti 12.700.000 kuna bez PDV-a.

Natječaj za 50 podzemnih spremnika objavljen je 22. kolovoza, a na njega se javila samo jedna tvrtka Komop d.o.o. iz Zagreba. Oni su ponudili cijenu od 12.009.100 kuna bez PDV-a.

Ponuda Komopa je odbijena, prema obrazloženju, zato što nisu dostavili certifikat, potvrdu, uvjerenje ili svjedodžbu o usklađenosti nuđenih proizvoda s traženim normama, a koje izdaje neovisna akreditirana ustanova, niti su dostavili dokaz da su od Hrvatske akreditacijske agencije zatražili informaciju o ispitivanju proizvoda prema svim zatraženim normama.

Tvrtka Komop ima se pravo na poništenje natječaja žaliti Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.


Komentari