Hrvatica doživjela pravu dramu s dostavljačem hrane, sve su snimile kamere: ‘Ostao je u ulazu’

Dostavljač hrane, ilustracija (Foto: Pexels)

Iznimno neugodno iskustvo s dostavljačem Wolta imala je jedna Riječanka koja je naručila dostavu hrane u svojoj zgradi na području Pećina. Naime, nakon što je preuzela svoju narudžbu, pri čemu je dostavljaču ostavila napojnicu, završila je pokradena.

Kako tvrdi, radnik se nakon dostave vratio do njezinog stana kako bi ukrao stvari koje su se nalazile ispod stubišta. Cijelu krađu snimila je nadzorna kamera ispred stana. Snimku je objavio lokalni riječki portal Fiuman.

Riječanka opisuje kako je sve izgledalo. “Naručila sam hranu preko Wolta i pustila dostavljača u stubište kako bi došao do mojih ulaznih vrata, gdje sam preuzela narudžbu, a onda sam se uputila u stan, dok je dostavljač krenuo prema izlazu. Međutim, nije napustio zgradu jer se ne bi mogao vratiti unutra bez pomoći stanara, pa je malo pričekao ispred ulaza i potom se došuljao nazad te počeo pretraživati moje stvari koje su bile pohranjene ispod stubišta zbog renovacije”, navodi.

Sve je snimljeno

Također, na snimci je vidljivo kako dostavljač pretražuje kutiju, nekoliko puta pali svjetlo i uzima kameru te vreću punu stvari koje je pripremio. “Dan prije sam mu dala 50 centi napojnice preko aplikacije i ocijenila ga najvišom ocjenom. Tek sam sljedeće jutro (danas) vidjela na kamerama da je otuđio nešto iz stubišta”, ističe Riječanka.

O cijeloj situaciji oglasio se i Wolt. “Žao nam je zbog slučaja koji se dogodio prilikom dostave narudžbe s Wolt platforme na području grada Rijeke. Oštro osuđujemo ovakvo postupanja partnera dostavljača, koji ne oslikava trud i poštenje svih naših partnera koji svakodnevno obavljaju poslove dostava za naše partnere i korisnike. Nažalost, mi kao platforma ne možemo utjecati na nečije odluke i ponašanje”, navode.


“Wolt je pokrenuo internu istragu navedenog slučaja te ćemo, čim uspijemo doznati sve pojedinosti, automatski kontaktirati korisnicu, a dostavljača zauvijek isključiti iz naše mreže. Savjetujemo sve naše korisnike, ako se ikada nađu u sličnoj situaciji, da odmah putem aplikacije kontaktiraju Wolt Hrvatska, a događaj prijave policiji”, zaključuju.

Nazvao 192, policajci se sjurili na parking kod Črnomerca: Ubrzo su shvatili što se dogodilo


Komentari