(FOTO) ‘Najveća nepogoda za šume su korumpirani političari’: Održan prosvjed na Medvednici

Boris Kovacev / CROPIX

Održan je prosvjed “Sa Tri Gore Ori Se Jeka”. Sirene su istovremeno svirale na Fruškoj gori, na Durmitoru i kod PD Risnjak na Medvednici u organizaciji “Zelenog odreda”.

Prosvjed ‘Sa Tri Gore Ori Se Jeka’: Sirene za uzbunu najavit će borbu za očuvanje šuma

“Zeleni odred” tvrdi kako se u Hrvatskoj ne poduzimaju mjere kojima bi se očuvale i zaštitile šume. Već godinu i pol dana, koliko djeluju, pokušavaju dokazati tko je sve odgovoran za poražavajuće stanje u šumama.

“Država ne vodi nikakvu brigu. Ako to uskoro ne zaustavimo i promijenimo, dovest ćemo se u situaciju u kojoj bez obnove šuma, a automatski i ekosustava, nećemo moći opstati kao društvo. Najveća nepogoda za Medvednicu kao za sve šume su korumpirani političari na čelu države”, poručuju iz “Zelenog odreda”.

“Moramo shvatiti da šume nisu ničije vlasništvo. Mi smo smo svi samo njeni podstanari”, dodali su.

Na zagrebačkom se prosvjedu nije okupilo puno prosvjednika, ali oni su zajedno poslali jasnu poruku: “Ne damo naše nacionalno bogatstvo, ne damo naše šume”.

Ovim je prosvjedom najavljena tribina koju će “Zeleni odred” organizirati početkom studenog. Na tribini će objaviti podatke o devastaciji šuma te imena odgovornih osoba.


Komentari